Michael Bolton kondigt zijn gloednieuwe studioalbum, ‘Spark of Light’, op 23 juni aan. Na meer dan 20 studioalbums te hebben opgenomen in zijn legendarische carrière, keert Bolton terug naar zijn songwriting-roots met dit allereerste album met alle originele nummers, mede geschreven door Michael en enkele van de meest succesvolle schrijvers en producers van dit moment. ‘Spark of Light’ komt digitaal uit, evenals standaard & deluxe cd, limited edition goud vinyl en standaard zwart vinyl. ‘Spark of Light’ bevat 10 gloednieuwe nummers en de deluxe versie heeft twee bonustracks, ‘Somebody To You’ en ‘One Life’.

Michael Bolton heeft wereldwijd meer dan 65 miljoen platen verkocht en blijft de wereld rondtoeren. Als songwriter heeft hij meer dan 24 BMI & ASCAP Awards gewonnen, waaronder Songwriter of the Year, 9 Million-Air awards en de Hitmakers Award van de Songwriters Hall of Fame. Zijn liedjes zijn opgenomen door artiesten zo divers als Barbra Streisand, Cher, KISS, Kenny Rogers. Hij is gesampled door Jay Z en Kanye West en is een van de weinigen die samen met de legendarische Bob Dylan schrijft. Michaels talent schittert ook in virale komische momenten, zoals zijn geprezen samenwerkingen met The Lonely Island, Funny or Die en Screen Junkies, waarmee hij meer dan een kwart miljard online views vergaarde en meerdere generaties fans aansprak. Bolton is geëerd met verschillende humanitaire onderscheidingen, waaronder de Martin Luther King Award toegekend door het Congress of Racial Equality (C.O.R.E.), de Lewis Hine Award van The National Child Labour Committee, de Muhammed Ali Humanitarian Award, de Ellis Island Medal of Honor van de Nationale Etnische Coalitie van Organisaties en de Frances Preston Lifetime Achievement Award. Michael is vooral trots op de initiatieven van zijn eigen stichting, The Michael Bolton Charities, die zich nu al 31 jaar inzet voor vrouwen en kinderen die risico lopen.

Bolton onthult nu ook zijn nieuwste track ‘Just the Beginning’, geschreven in samenwerking met Zac Barnett van American Authors (‘Best Day Of My Life’). “We wilden een grote pakkende hook schrijven en dat soort anthemisch refrein dat mensen meezingen!” Bolton legde de inspiratie achter het nummer uit. “Als je wordt gebeld met de vraag of je met Michael Bolton aan een nummer wilt werken, is het een gemakkelijke ja”, zei Barnett over de samenwerking. “De man is een legende! ‘Just the Beginning’ was een van die nummers die we gemakkelijk konden schrijven, alles vloeide zo natuurlijk over. Ik kan echt niet meer opgewonden en vereerd zijn om een rol te spelen in Michael’s nieuwe plaat!”

Michael Bolton – Spark of Light:

Spark of Light
Running Out of Ways
Eyes on You
Beautiful World (feat. Justin Jesso)
Whatever She Wants
Just The Beginning
Safe
Home
We Could be Something
Out of the Ashes

Deel: