Stallone, waar ken ik die naam toch van… Frank Stallone is een Amerikaanse zanger, gitarist en acteur die geboren is op 30 juli 1950 in New York City. Hij is de jongere broer van de bekende acteur Sylvester Stallone. De One Hit Wonder van vandaag is ‘Far from Over’, een hit van Frank Stallone. ‘Far from Over’ komt van de soundtrack behorende bij de film ‘Staying Alive’, met in de hoofdrol John Travolta. Het nummer haalde in de V.S. de top tien, hier in ons land was het ook een behoorlijke hit.

Frank Stallone begon zijn muzikale carrière in de late jaren ’70 als lid van de band Valentine, samen met John Oates (Hall and Oates). In 1980 bracht hij zijn eerste solo-album uit, getiteld ‘Frank Stallone’. Zijn grote doorbraak kwam echter in 1983 toen hij de hit single ‘Far from over’ uitbracht, dat tevens diende als themalied voor de film ‘Staying Alive’, een vervolg op de bekende dansfilm ‘Saturday Night Fever’. Na ‘Far from over’ volgden meer singles, waaronder ‘I’m Never Gonna Give You Up’ en ‘Darlin”, maar geen van allen werd een hit.

Naast zijn muzikale carrière heeft Frank Stallone ook een aantal acteerrollen op zijn naam staan. Zo speelde hij onder andere in de films ‘Rocky’, ‘Barfly’ en ‘Tombstone’. Daarnaast heeft hij ook muziek gecomponeerd voor verschillende films en televisieseries.

“Far from over” is een pakkende en energieke single die in 1983 werd uitgebracht. Het vrolijke tempo en de pulserende synthesizers van het nummer creëren een aanstekelijke groove die de geest van de jaren tachtig weergeeft. De tekst van het nummer spreekt over de verhaallijn van de film over de strijd van een danser om het te maken in de competitieve wereld van de showbusiness en de vastberadenheid om nooit op te geven.

Save me darlin’I am down but I am far from overGive me somethin’I need it all ‘cause I am runnin’ over

Een van de opvallende elementen van ‘Far from over’ is de krachtige en gepassioneerde vocale levering van Stallone. Hij toont een indrukwekkend bereik en controle, haalt moeiteloos hoge noten en doordrenkt het nummer met een gevoel van urgentie en emotie. ‘Far from over’ is een uitstekend voorbeeld van de aanstekelijke en gedenkwaardige rockmuziek die de jaren tachtig definieerde. Helaas voor Frank is het bij deze hit gebleven en mogen we hem daarom bestempelen als ‘One Hit Wonder’. Maar wel een mooie.

Deel: