Het is meer dan 20 jaar geleden dat Keith Duffy met Boyzone en Brian McFadden met Westlife op Nederlandse bodem hadden opgetreden. Afgelopen woensdag maakte Nederland kennis met het duo Boyzlife, bestaande uit Keith Duffy en Brian McFadden. De fans in Nederland zijn Keith en Brian duidelijk nog niet vergeten. In een warm voorjaarszonnetje stond het publiek al vroeg in de avond tot buiten Koninklijk Theater Carré in Amsterdam te wachten tot de deuren van de zaal eindelijk open zouden gaan. Dit exclusieve concert van Boyzlife in Amsterdam is tot nu toe het enige concert in Europa.


Net voor aanvang van het concert in Carré klonk ‘Sweet Caroline’ van Neil Diamond door de luidsprekers, een perfecte opwarmer voor het concert aangezien het luidkeels en zeer enthousiast door het publiek werd meegezongen. In de tussentijd installeerde de band zich alvast op het podium, daarna kwamen Brian en Keith op en kon het Boyzlife concert beginnen. Ze trapten af met de Boyzone klassieker ‘Love Me For A Reason’ en dit bleek een schot in de roos. Van begin tot eind werd werkelijk alles woord voor woord meegezongen door het voltallige publiek in Amsterdam, een mooi teken dat de fans de boybands Boyzone en Westlife nog niet vergeten zijn. Na de Westlife hit ‘World Of Our Own’ werd ook bij ‘Picture Of You’ (ooit de soundtrack van ‘Bean: The Ultimate Disaster Movie’) duidelijk dat Brian en Keith de danspasjes nog niet verleerd zijn, zeer tot vreugde van de voornamelijk vrouwelijke toeschouwers.

Naast dat dit een exclusief concert van Boyzlife in Nederland was, was het tevens de verjaardag van Brian McFadden, die tussen de liedjes door al door de fans werd toegezongen met ‘Happy Birthday’. Maar er was ook nog ruimte voor een speciaal moment, Keith nam het woord en vertelde dat het juist in deze tijden erg belangrijk is om herinneringen te maken en zo vroeg hij de bezoekers Danny en Denise het podium op te komen. Waarna Carré getuige was van een prachtig huwelijksaanzoek van Danny, die door Denise volmondig met ‘ja’ werd beantwoord. Hierop zongen Boyzlife ‘My Love’ en dansten Danny en Denise samen op het podium.

In Carré werd er door Keith Duffy ook stilgestaan bij zijn overleden Boyzone-collega en vriend Stephen Gately, die 13 jaar geleden op 33 jarige leeftijd overleed. Als prachtig eerbetoon werd ‘A Different Beat’ gespeeld waarbij ook de stem van Stephen te horen was. Een mooi en tevens emotioneel moment. Hierna volgde een korte pauze, waarna het concert verder ging met ‘When You’re Looking Like That’, enkele oplettende luisteraars hoorden tijdens dit nummer in de gitaarpartij snippets van ‘Sweet Child O Mine’ en ‘Thunderstruck’.

Tijdens het concert zongen zowel Keith als Brian ook solo een nummer. Keith zong het prachtige en tevens kwetsbare ‘Father And Son’ en maakte hiermee ontzettend veel indruk bij het publiek. Voordat Brian op gitaar ‘Flying Without Wings’ begon te spelen kwam Keith op met een verjaardagstaart en zong hij samen met het publiek ‘Happy Birthday’ voor zijn bandmaatje.

Als toegift werd ‘When The Going Gets Tough’ gespeeld en kwamen Keith en Brian op in t-shirts met glitter accenten. De stemmen van Boyzlife pasten perfect samen en de heren wisten de temperatuur in Carré nog verder te laten stijgen door tijdens het laatste nummer ‘Uptown Girl’ een rondje door het publiek te maken en samen met de fans te feesten en hier en daar met de bezoekers op de foto te gaan. Het enthousiasme van Keith en Brian werkte zeer aanstekelijk en zo konden zowel Boyzlife en de bezoekers in Carré terugkijken op een heerlijk concert vol nostalgie waarbij ook prachtige nieuwe herinneringen werden gemaakt.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: