Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Dropkick Murphys @ Ziggo Dome.

Concerttip vrijdag 17 februari: Dropkick Murphys @ Ziggo Dome

De Iers-Amerikaanse folkpunkers van Dropkick Murphys staan vanavond op het podium van de Rockhal te Luxemburg. De band is de afgelopen jaren nog veel populairder geworden dan ze al waren: Dropkick Murphys was één van de headliners op festivals als Rock Am Ring, Pinkpop, Paaspop, en Sziget. In Nederland verkochten ze al 2x op rij de AFAS Live uit en in februari van 2020 stonden ze nog in een kolkend Ziggo Dome.

Dropkick Murphys mag dan uit Amerika komen: de bandleden komen uit een Ierse arbeidersbuurt en dat is te horen. Dropkick Murphys brak door met een mix van Keltische folk en meeschreeuwbare punkanthems. Dat ze daarmee succesvol zijn, moge een understatement heten. Zo blijkt wel uit de miljoenen verkochte platen wereldwijd en de enorme concerthallen en festivals die de band voltrekt.

Deel: