De Amerikaanse rock- en poppunkband Fall Out Boy geeft in oktober een concert in AFAS Live Amsterdam. De show is onderdeel van de tour ‘So Much For (Tour) Dust’. Support acts tijdens deze avond zijn de Amerikaanse poprockact PVRIS en rapper nothing,nowhere.. De kaartverkoop voor het concert start op vrijdag 17 februari om 10.00 uur.

Tourtitel ‘So Much For (Tour) Dust’ refereert aan het aankomende achtste studioalbum van Fall Out Boy: ‘So Much (For) Stardust’. Voor dit album tekende de band bij platenmaatschappij Fueled By Ramen, dat ook debuutplaat ‘Take This To Your Grave’ uitbracht. Waar de band de afgelopen jaren experimenteerde met electropop, voeren op de nieuwste singles ‘Love From The Other Side’ en ‘Heartbreak Feels So Good’ gitaren als vanouds de boventoon.

Fall Out Boy werd opgericht in 2001 in Wilmette, Illinois en bestaat uit zanger en gitarist Patrick Stump, bassist Pete Wentz, gitarist Joe Trohman en drummer Andy Hurley. De groep heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een van de grootste namen in het rock, poppunk- en emogenre. Met onder andere de hits ‘Sugar, We’re Going Down’, ‘This Ain’t a Scene, It’s an Arms Race’ en ‘My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up)’ verwierf de band bekendheid over de hele wereld.

In de zomer van 2022 tourde Fall Out Boy nog met Green Day en Weezer door Europa onder de noemer ‘Hella Mega Tour’, waarbij de drie acts ook te zien waren met een grote openluchtshow in het Stadspark Groningen.

Fans die het nieuwe album pre-orderen via de webshop van Fall Out Boy krijgen toegang tot een exclusieve presale voor het concert. Deze presale is direct gestart en loopt tot dinsdag 14 februari 15:00 uur.

FALL OUT BOY – SO MUCH FOR (TOUR) DUST
+ support acts PVRIS & nothing,nowhere.
Dinsdag 24 oktober 2023, AFAS Live, Amsterdam

Deel: