De Belgische band Arbeid Adelt! heeft zijn terugkeer op de podia en in de platenbakken aangekondigd. De band werd oorspronkelijk in 1981 opgericht door Marcel Vanthilt en was in de jaren tachtig het Vlaamse icoon van intellgente, absurdistische popmuziek. Titels als ‘de Dag dat het zonlicht niet meer Scheen’ en ‘Lekker Westers’ zijn inmiddels in het Vlaams collectief geheugen opgeslagen. Albums als ‘Jonge Helden’ en ‘Des Duivels Oorkussen’ zijn om te smullen zo lekker. Sinds 2015 heeft de band niets meer van zich laten horen dan een EP vorig jaar. Nu dan kondigen ze niet alleen een nieuwe tournee aan, maar ook de aankomende release van een nieuw album met 10 nieuwe tracks als opvolger van de laatst verschenen EP ‘Het Heelal is Hier’,

Marcel Vanthilt snijdt woorden scherper dan ooit, Luc van Acker vergruist elke geluidsmuur gitaargewijs, Jan Verroelen verscheurt de sax. Bovendien worden de heren op het album bijgestaan door Andrew Claes (Stuff), Leen Diependaele (Samowar) & Thomas Vanelslander (Gorki & RvhG). De productie is in handen van Domien Cnockaert en Guido OpdeBeeck.

Arbeidt Adelt! is dus helemaal terug!

Deel: