Het is alweer bijna het einde van het jaar en dat betekent dat het tijd is om terug te kijken op alle muziek die in 2022 is uitgebracht. Er zijn zoveel geweldige tracks uitgekomen dit jaar, dus het was  voor onze recensenten en redactie moeilijk om een keuze te maken. Maar na veel luisteren en overleg, hebben we een lijst samengesteld met wat wij de beste tracks van 2022 vinden, op Spotify.

De lijst bevat een mix van verschillende genres, van pop tot hiphop en van rock tot elektronische muziek, van indie tot super commercieel. Veel Belgische en Nederlandse artiesten, en er zijn ook enkele verrassende ontdekkingen, zoals artiesten die dit jaar voor het eerst op de kaart zijn gezet. Denk aan bands als Dry Cleaning of een singer-songwriter als Stella Donnelly, die beiden verrasten dit jaar. Daarnaast waren er ook afgelopen jaar weer oudgedienden die opnieuw wisten te verrassen, zoals NITS en Bruce Springsteen. Er waren zelfs twee dinosaurussen uit de rock die met nieuw werk kwamen, en dus staan wonder boven wonder zelfs Queen en Pink Floyd in de lijst.

We hopen dat je net zo enthousiast bent over deze tracks als wij. Luister hieronder naar onze playlist met de beste tracks van 2022 op Spotify:We hopen dat je geniet van de muziek en dat je de lijst met anderen deelt. Ook in 2023 zall Maxazine weer je vaste one stop shop zijn als het gaat om muziekrecensies en concertverslagen, muzieknieuws en prijsvragen. Alle medewerkers van Maxazine wensen je een prachtig, gezond en gelukkig 2023!

Tot volgend jaar!

Deel: