Nikki Lane groeide op als First Baptist, maar voelde zich altijd een buitenstaander; haar ouders waren gescheiden, en hadden niet veel geld. Vóór muziek was mode Lane’s uitlaatklep voor creatieve expressie. Zij herinnert zich dat ze een tiener was in Greenville, South Carolina, waar ze zich verkleedde voor christelijke shows, waar ze van haar ouders wel heen mocht. “Herinner je de Aerosmith-video waarin Alicia Silverstone haar veranderde kleding in de auto? Dat is precies wat ik deed.”, aldus Niki Lane.

Ze stopte op 17-jarige leeftijd met school en verhuisde binnen twee jaar naar Los Angeles, New York City en uiteindelijk Nashville, waar ze haar eigen liedjes begon te schrijven. In 2011 kwam haar debuutalbum ‘Walk Of Shame’ uit, waarmee ze bewees dat ze alles kon zingen, van zompige rockers tot tedere liefdesballads. Het was een springplank naar haar meer ambitieuze tweede album, ‘All Or Nothin” uit 2014, geproduceerd door Dan Auerbach van The Black Keys. Lana Del Rey schakelde Lane daarna in en schreef een duet met haar voor haar album ‘Chemtrails Over The Country Club’, ‘Breaking Up Slowly’ en het veelgeprezen ‘Everything Was Beautiful’. Daarnaast springt Del Rey ook regelmatig op het podium bij concerten van Niki Lane als surprise-act. Dat zit wel goed tussen de twee dus.

Ook met the Dropkick Murphys zit het wel goed, gezien Niki Lane als gastzangeres meezong op hun ‘Never Git Drunk No More’ op het album ‘This Machine Still Kills Fascists’. Uiteindelijk is nu het vierde album van de Outlaw Country zangeres uit op New West Records, ‘Denim & Diamonds’, ditmaal geproduceerd door niemand minder dan Josh Homme van de Queens of the Stone Age, dis ook meespeelde op gitaar en drums.

Maxazine mag in samenwerking met platenmaatschappij New West Records enkele exemplaren van Niki Lane’s ‘Demin & Diamonds’ weggeven! Like Maxazine op Facebook om mee te doen met de prijsvraag en laat ons in de reacties onder het bericht weten wat jouw favoriete nummer is van Niki Lane.*

* Winnaars krijgen vanzelf bericht en worden vanwege de privacyregelgeving niet openbaar bekend gemaakt. Over de prijsvraag en winnaars kan niet worden gecorrespondeerd. Medewerkers van Maxazine of de mede-organisator van de prijsvraag zijn uitgesloten van deelname. Ook speciale accounts die als tweede account in het leven zijn geroepen om mee te doen aan prijsvragen worden uitgesloten.

Deel: