Against The Current is een pop/rock band, afkomstig uit New York. De band bestaat uit drie leden, waaronder Chrissy Constanza (zangeres), Will Ferri (drummer) en Dan Gow (gitarist). Ze zijn begonnen in 2011 met covers op Youtube maar dit was zo succesvol, dat men in 2014 eigen nummers zijn gaan uitbrengen. In 2015 zijn de mannen gecontracteerd met het platenlabel Fueled By Ramen, waaronder ze hun albums ‘In Our Bones’ en ‘Past Lives’ uitbrachten. Ze brachten ook het nummer ‘Legends Never Die’ uit, welke het anthem was voor de League Of Legends World Championship 2017 was. Momenteel zijn ze weer terug naar hoe ze ooit zijn begonnen; niet gecontracteerd bij een platenlabel maar helemaal onafhankelijk.

Hun ‘Fever Tour Part Two’ streek neer in Europa, waarvan ze in het Verenigd Koninkrijk het voorprogramma waren voor Pierce The Veil. In de rest van Europa hadden ze hun eigen shows, waarvan de eerste show maandag 12 december in 013, Tilburg plaatsvond. Ze waren geboekt in de NEXT zaal van 013, die in mum van tijd uitverkochte. Niet veel later kondigde 013 aan dat men de show gingen verplaatsen naar de MAIN zaal, waardoor er meer fans in konden (deze was uiteindelijk ook bijna uitverkocht).

Het voorprogramma werd verzorgd door Charming Liars, die afkomstig zijn uit Londen. Ze begonnen de set met een knaller, genaamd ‘The Haunting’, waarna de band geïntroduceerd werd en werd gevraagd of het publiek de handen omhoog wilde doen. Hun sound doet denken aan Panic At The Disco en tijdens get nummer ‘Where Do We Go’ liet de zanger van Charming Liars duidelijk horen hoe fantastisch zijn stemtechniek is. De uithalen die hij zong, haalde hij zonder moeite. “Ik krijg het heet maar buiten is het 0 graden”, aldus de leadzanger van de band. Tijdens het nummer ‘Disco Elvis’ lieten ze hun kwaliteiten zien; het lichtplan, hun samenspel en de goede zangstem. Allemaal dingen die perfect samenkwamen. Ze speelden deze show alsof hen de hoofdrolspelers waren van de avond. Dit was ook te merken bij ‘Like A Drug’, waarmee ze hun 35 minuten durende set afsloten.

Against The Current opende de show met een tweetal hits; ‘That Won’t Save Us’ en ‘Running With The Wild Things’. Het publiek zat gelijk in de show en dit kwam omdat Chrissy de energie aan hen gaf. “Dit is een oud nummer, maar iedereen zou deze moeten kennen”, zei Chrissy. ‘Young And Relentless’ werd ingespeeld door Dan en Will en het nummer werd een beetje aangepast aan Tilburg. De show zat goed in elkaar, ze hebben aandacht gestoken in mooi lichtplan en een prachtige setlist met oud en nieuw werk. Chrissy gaf ook al aan, “Ik ben blij om terug te zijn, maar volgens mij is dit nog niet lang geleden dat wij hier waren. We wilden gisteren naar Amsterdam gaan, maar verkozen om hier naar de schaatsbaan, die 30 seconden verderop lag, te gaan.”

‘Gravity’ en ‘Voices’ waren overduidelijk publieksfavorieten. De band vroeg of het publiek hun zaklampen of GSM’s omhoog wilde houden, welke een mooie sterrenhemel zou vormen. Het akoestische gedeelte van de show werd intiem gehouden. Tijdens het nummer ‘Almost Forgot’ kon men echt merken dat ze elke keer elkaar versterkten, niet alleen de band maar ook het publiek met de band. Zo zong het publiek het F***-woord, een jolige toevoeging aan het nummer. Het nummer ‘Wasteland’ is een stevige nummer, waarmee ze ooit zijn begonnen in met carrière. Dit was te merken aan het publiek, dat hierbij uit zijn dak ging. Dan bracht de stevige gitaarriffs tijdens dit nummer, welke aanstekelijk waren om te horen.

De mannen vonden het spannend om weer onafhankelijk te zijn, zo zonder platenlabel. Ze weten nog niet waar het heen gaat en hoe hun toekomst eruit zal gaan zien. Het nieuwe nummer ‘Blindfolded’, dat amper een week oud was, is het eerste nieuwe nummer sinds het album ‘Gravity’. Het nummer werd al luidkeels meegezongen door het publiek, het was een muzikaal hoogtepunt van de avond. Dit omdat het zo goed geproduceerd is dat men helemaal geen platenlabel nodig heeft om er een hit van te maken. De sterke gitaarriffs werden doorgevoerd naar ‘Fireproof’ en Chrissy deed haar zogenoemde – signature move – welke inhield dat ze achterover boog met haar rug bijna op de grond.

“Dit is onze grootste Nederlandse show ooit”, aldus de band, “Volgend jaar komen wij terug en dan wordt het nog grootser dan dat het vandaag al is.” Ze zongen ‘Legends Never Die’ en ‘Weapon’ als toegift, waarmee men een spectaculaire show afsloten. De omvang van de show was erg prettig om te zien; de samenspel tussen de bandleden, het publiek dat lovend meedeed en het repertoire dat perfect blende. De show was onvergetelijk; zowel voor de band, als voor het publiek. Een upgrade naar de MAIN hadden ze duidelijk verdiend en ook die speelden ze gemakkelijk plat.

Deel: