Afgelopen dinsdag kondigde de Deense Lukas Graham zijn nieuwe album ‘4 (The Pink Album)’ aan, dat op 20 januari 2023 verschijnt. Het album bestaat uit elf nummers waarin Lukas zingt over de persoonlijke ontwikkelingen die hij de afgelopen jaren doormaakte.

Zo kampte hij met het verlies van zijn vader, de plotselinge bekendheid en heeft hij de keuze gemaakt om sober te worden en zich te focussen op zijn familie en de muziek. De plaat wordt dan ook beschreven als zijn meest echte werk tot nu toe. De albumaankondiging kwam tegelijk met de nieuwe videoclip van de eerder verschenen single ‘Wish You Were Here’ featuring. Khalid.

Lukas over de nieuwe plaat: “4 (The Pink Album) is pure self-reflection. I’m not saying I’ll never have a drink ever again, but I went clean. It had gotten to the point of self-medicating, so I stopped. Over the past couple of years, it became fun to write songs again, go to rehearsal, and work with music. I embraced the art of it. I’m not trying to be a professional anymore, because all I want to do is be a happy amateur.”

Over Lukas Graham

Lukas Graham had in 2016 zijn grote doorbraak met de hit ‘7 Years’, dat inmiddels bijna anderhalf miljard streams telt en meerdere records heeft verbroken. Deze hit was niet zijn enige succes, ook ‘Love Someone’ en ‘Mama Said’ zijn samen goed voor miljarden streams. In 2018 verscheen het laatst uitgebrachte album 3 (The Purple Album). Met zijn succes heeft de zanger zijn geboorteplaats Christiania, een buurt in Kopenhagen, in Denenmarken op de kaart gezet. Ook is hij genomineerd geweest voor drie GRAMMY Awards en heeft hij concerten over de hele wereld uitverkocht.

Deel: