Sisqó, geboren als Mark Althavan Andrew, is een Amerikaanse R&B-zanger en wordt vandaag 44 jaar. Hij is leadzanger van de groep Dru Hill, maar sinds 1999 ook actief als soloartiest. Met drie vrienden vormde hij halverwege de jaren negentig het populaire groepje Dru Hill waarmee hij vooral met ‘Wild Wild West’ een grote hit scoorde. Deze samenweking met Will Smith en Kool Moe Dee was naar aanleiding van de gelijknamige film met Smith.

Sisqó solo

Als solo artiest bracht Sisqó bracht het album ‘Unleash The Dragon’ uit en de eerste single ‘Got To Get It’ werd een bescheiden succes. De tweede single ‘Thong Song’ zorgde voor het grootste succes in ons land. Het bereikte de derde plaats in de hitparade. Zijn 5-jarige dochter heeft een klein rolletje in de videoclip, die een MTV Award won voor beste hip hop video.

Na de albums ‘Unleash The Dragon’ (1999) en ‘Return Of The Dragon’ (2001) kwam er in 2015 met ‘The Last Dragon’ een opvolger van dit drieluik.

Deel: