Het Belgische dreampop-duo Portland kondigt hun tweede album. De eerste single van dit album, ‘Sensational’, is gemaakt in Londen met producer Oliver Bayston (Boxed In) en is een empathisch uitgangspunt voor het album.

Zelfverzekerd en volwassen, scherpt het de popinstincten van Jente Pironet en Sarah Pepels met precisie aan, terwijl het suggestieve karakter van hun songwriting behouden blijft. Het duikt in de pure essentie van Portland; ’s Nachts gemaakt, stuurde Jente de demo na middernacht op, Sarah downloadde het snel en voegde haar onderdelen toe. “Op het eerste gezicht klinkt het melancholisch, maar als je naar de teksten luistert, zijn ze best hoopvol. Het is de ideale combinatie van een modern nummer”, benadrukt ze. “Het gaat erom dat je niet opgeeft.” ‘Sensational’ gedijt op die dichotomie van licht en schaduw, met verdriet en schoonheid vermengd voor die nadrukkelijke conclusie. “Het moet echt aanvoelen”, legt Jente uit. “Je moet alles in het nummer voelen. We willen dat mensen zich verhouden tot die emoties.”

‘Departures’ verschijnt op 17 maart 2023 via [PIAS] Recordings.

 

Deel: