Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Thomas Azier @ De Oosterpoort.

Concerttip woensdag 26 oktober: Thomas Azier @ De Oosterpoort

Zijn naam en muziek klinken internationaal, maar Thomas Azier is toch echt een Hollandse jongen. En eentje met succes, want hij weet zijn opwindende mix van techno, industrial en jaren tachtig wave perfect naar het podium te vertalen, mede omdat hij zo n fantastische zanger is.

Zijn broeierige en melodieuze electropop komt tot bloei door altijd zoekende te zijn, zonder vaste grond onder de voeten. Thomas Azier vertrekt als 19-jarige jongen vanuit een Fries dorpje naar Berlijn om zijn muzikale pad te vinden. Een paar jaar later, in 2014, brengt hij zijn debuutalbum ‘Hylas’ uit. Hij verhuist van Berlijn naar Parijs om vervolgens zijn album ‘Rouge’ (2017) te presenteren. Beide albums worden beloond met een Edison en de singles ‘Talk To Me’ en ‘Babylon’ werden respectievelijk bekroond tot 3FM Megahit en Radio 2’s Top Song.

Deel: