Na een lange stilte in muziekland was het gisteren woensdag 12 oktober weer de aftrap voor OG3NE om de gouden voices te laten klinken in het theater aan het Vrijthof te Maastricht. Het was veel te lang geleden voor OG3NE dat mensen heerlijk een avondje uit konden gaan om publiek van hun show te laten genieten, nu kon het en de mensen maakten daar dan ook dankbaar gebruik van.

Het theater stroomde lekker vol, je kon aan het publiek zien en merken dat de mensen er zin in hadden, heerlijk lekker avondje naar het theater te gaan, samen uit gaan is voor velen onmogelijk geworden door alle stijgende prijzen in Nederland. Voor velen is thuis blijven dan ook de enigste optie. OG3NE speelde hier goed op in met de naam Samen Uit, Samen Thuis Tour.

De corona variant komt weer in Nederland, toch gaat alles weer door ook in artiestenland, gelukkig maar dat we weer konden genieten van de mooie muziek van elke artiest.
OG3NE kwam op het podium in het wit gekleed om de mooiste Nederlandse liedjes in een nieuw jasje te laten horen. ‘Samen uit Samen thuis’ past precies met wat de avond te bieden had, OG3NE het hun unieke meerstemmigheid die speciaal in het Nederlands te beluisteren was.

Hun verschijning was al de moeite waard, stijlvol en mooi. Hun samenzang was bij het eerste nummer al super, ze openden met een Volumia medley er volgde snel het eigen nummer ‘Handgeschreven Kus’. Het Racoon nummer ‘Oceaan’ klonk meerstemmig als een klok, hierbij was de toon gezet waarom dat 670 mensen kwamen genieten. Lisa, Amy en Shelley hadden er zin in om er een mooie show van te maken, dat kon je zien aan hun uitstraling, ze wilden er echt een feestje van maken.

De lady’s met de gouden keeltjes waren in Maastricht om hun Nederlands repertoire te promoten en te laten klinken in theater aan het Vrijthof in Maastricht, ze waren onder de indruk van de mooie zaal die Maastricht te bieden heeft. Hun bedoeling was om hun songs naar een andere niveau willen tillen en het klonk dan ook fantastisch om een ode te horen aan vele collega artiesten zoals Herman van Veen met ‘Opzij’. Leuk om dit te horen van OG3NE.

OG3NE ging voor op het podium zitten en begon a-capella te zingen en de hele band kwam er druppelsgewijs bij zitten. Leuk, het klonk spat zuiver, echt subliem. In het eerste deel van de set brachten de dames 11 nummers, waaronder eigen werk zoals ‘Love Letter’, dat in het Engels werd gezongen. De schrijfster van dit lied zat in de zaal,  wat wat speciaal was. Iets later volgde het nummer ‘Dat Ben Jij’, ook uit hun eigen repertoire. Met liedjes van vele collega’s waaronder Jeroen van der Boom’s ‘Het is over’ en Frank Boeijen’s ‘Zwart Wit’ sloot OG3NE de eerste helft af.

Na de pauze begon OG3NE met een André Hazes medley; ‘Ik Ben Daar’, ‘Wat Is Dan Liefde’ en ‘Een Beetje Verliefd’. Ook dit vertolkten ze weer super mooi. Wat kunnen die meiden zingen, songfestival waardig. Hun nummer ‘Veel Te Snel’ is een emotionele liedje met een boodschap, en het werd zo klein gezongen dat het je raakte. Dat was ook de bedoeling, emotie gaat diep bij ieder die er mee om kan gaan. Brainpower met ‘Dansplaat’; ook daar draaide OG3NE haar handen niet voor om, de zaal ging helemaal mee in de stemming.

De toegift was een cover van The Scene. Met ‘Iedereen Is Van De Wereld’ ging iedereen met een geweldig gevoel huiswaarts. OG3NE hoort zeker bij de nationale top in Nederland én ver daarbuiten. We mogen trots zijn op deze drie toppers.

Foto’s (c) Patrick Strouken

Deel: