2023 wordt weer een druk en boeiend jaar voor Stef Bos. Zo zal hij in 2023 te zien zijn in ‘Liefde voor Muziek’. Zijn nieuwe album ‘Bitterlief’ zal in maart 2023 verschijnen in een productie van Jo Francken. ‘Geen Ander’, de eerste single dit album verscheen op 28 september.

Stef Bos: “Het avontuur van deze cd begon al lang geleden met de wens om weer eens met een producer in zee te gaan. Sinds ik in 1992 met Boudewijn de Groot als producer de cd ’Tussen de liefde en de leegte’ opnam was ik zelf de kapitein op het schip van alle cd’s die volgden. De afgelopen tien jaar was dat vooral in samenwerking met mijn band waarmee ik ook veel van het materiaal schreef. Ik voelde de laatste jaren dat het tijd werd om die gewoonte te doorbreken.

De naam van Jo Francken zoemde ook al jaren rond in mijn hoofd. Iemand met een mooie ongenaakbare kijk op muziek die altijd probeert naar de essentie te zoeken van degenen met wie hij werkt. Toen Corona alles stil legde voelde ik dat het moment was aangebroken om de teugels weer een keer uit handen te geven. Het werd een mooi avontuur waarmee ik geregeld met huiswerk naar huis werd gestuurd door Jo en zijn getalenteerde kompaan Pieter Jan Maertens. Ik hou van weerwerk, het haalt je uit de comfortzone en brengt een mens verder. Mij is het nooit zo te doen om een resultaat of een bestemming maar veel meer om de weg daar naartoe en die weg was in dit geval louterend voor mij” ‘Geen Ander’ is bewust gekozen als eerste teken van leven van de full cd ‘Bitterlief’ omdat het de sound en sfeer laat horen die we zochten. Alle songs werden eerst op piano of gitaar in de basis opgenomen om daarna te kijken waar het lied nog meer om vroeg. Tom Vanstiphout met zijn gitaar en Bart Van Caenegem aan de piano waren de meedenkers en uitvoerders van dienst. ‘Geen Ander’, als eerste tip van de sluier”

Bloemlezing 2022 wordt een intieme voorstelling met enkel Stef Bos aan de piano en op gitaar. Een laboratorium voor nieuwe songs en een haven voor ouder werk. Dichterbij dan ooit. Bijna transparant. Elke avond anders.

Concertdata:

09/11/2022 TONGEREN – De Velinx
10/11/2022 DILBEEK – Westrand
11/11/2022 HARELBEKE – Het Spoor
12/11/2022 LIER – De Mol
17/11/2022 BUIZINGEN – Don Bosco Kerk
18/11/2022 SCHERPENHEUVEL – Den Egger
19/11/2022 MAASMECHELEN – Cultureel Centrum
23/11/2022 GERAARDSBERGEN – Arjaantheater
24/11/2022 GEEL – De Werft
25/11/2022 WAREGEM – De Schakel
26/11/2022 WETTEREN – Nova

Deel: