Internationaler kun je het bijna niet krijgen: een Engelse zangeres, een Poolse harmonicaspeler/drummer en een gitarist met Frans-Amerikaanse roots. Bovendien is het drietal woonachtig in Berlijn en zingt het Amerikaanse muziek. In 2013 begonnen zangeres Dvora Davis en harmonicaman Adam Sikora als Black Kat & Kittens en werkten met verschillende gitaristen tot Nick Morrison zich bij hen voegden en de band werd omgedoopt als de Soul Thrivers.

Al in 2019 werd hun album ‘You Better Watch’ opgenomen, dat nu eindelijk is verschenen. Hierop staan twaalf nummers, waarvan zes van eigen hand zijn. Meteen bij het eerste nummer ‘You Better Watch’ wordt duidelijk welke kant het hier op gaat. De basis is ouderwetse countryblues en gospel, terwijl uitstapjes naar soul, funk en hill countryblues niet worden geschuwd. Het laatste blijkt overduidelijk uit de twee covers van R.L. Burnside en de bewerking van een nummer van Junior Kimbrough.

Nummers die wat mij betreft bijzonder opvallen zijn het swampy ‘Jumper On The Line’ van Burnside en het eigen ‘Hope Is A Beggar’, de traditional ‘Mind On Jesus’ met fel gitaarwerk van Morrison, en de prachtige countryblues ‘Whiskey & Rye’. Een uitstekende band met een prima album, een aanrader voor de fans van goede, handgemaakte blues. (8/10) (Eigen beheer)

Deel: