Je kent het wel, je gaat naar een festival, maar bijna altijd is er wel een moment dat je even geen zin hebt om een band te bewonderen. Of je gaat na afloop van de eerste dag naar je tentje om op de camping goed uit te rusten voor de volgende dag. Dan is het fijn als je via je gsm nog wat muziek kan beluisteren. En om je medebezoekers niet te storen, zijn je AirPods onmisbaar natuurlijk. Fijn om deze dan bij te hebben en altijd bij de hand te hebben, zonder dat ze in de weg zitten. En je kan je AirPods hoesje ook nog eens mooi matchen met je festivalkleding. En dat gaat dus ook met een AirPods 2 hoesje natuurlijk.

Het mooie van AirPods is de mogelijkheid om het functioneren van deze oordoppen aan te laten passen op basis van het resultaat van een gehoortest? Het resultaat hiervan is het feit, dat de muziek die je met de AirPods luistert beter hoorbaar is voor je. Ideaal voor de verstokte festivalganger, aangezien die toch en keer op keer een enorme berg geluid te verwerken krijgt. Dan is een aanpassing op je normale gehoor juist fijn om weer tot rust te komen.

AirPods aanpassen op basis van gehoortest

Ieder mens is uniek, dat geldt ook voor ieders gehoor. De één vindt het makkelijker om hoge tonen van elkaar te onderscheiden, terwijl een ander juist lagere tonen beter verwerkt. Dit verklaart waarom muziek afgespeeld via de Apple AirPods voor jou net iets anders kan klinken, dan voor een vriend of vriendin. Om allebei optimaal van je favoriete muziek te kunnen genieten, biedt Apple de mogelijkheid om het geluid wat door de AirPods naar buiten komt aan te passen op basis van de resultaten van een gehoortest. Dit doe je door een audiogram in te laden.

De beste manier om een audiogram te laten produceren, is door een gehoortest uit te laten voeren bij een audicien. Niet alleen handig om optimaal van je Apple AirPods te kunnen genieten; het geeft ook inzicht in de huidige staat van je gehoor.

Zelf een audiogram maken voor je AirPods

Het alternatief voor een gehoortest bij een audicien is zelf een audiogram maken. Dit is een goedkopere oplossing, daar er verschillende gratis apps bestaan die deze functionaliteit bieden. Probeer er eens een paar, om te kijken welke je het beste resultaat oplevert. De nauwkeurigheid van deze apps is logischerwijs minder goed, dan de test die een audicien uitvoert. Zorg dat je de apps in een volledig stille ruimte gebruikt, zodat je de afgespeelde geluiden goed kunt horen.

Niet alleen kun je het geluid van de AirPods aan laten passen aan de hand van een audiogram. Ook is het zaak om te controleren of je de juiste oorkussentjes gebruikt. Standaard zitten er meerdere maten oorkussentjes bij de AirPods; small, medium en large. Apple biedt een handige pasvormtest aan, waarmee je kunt bepalen of je de juiste maat oorkussentjes gebruikt. Je vindt de Pasvormtest onder de instellingen van de AirPods op je iPhone of iPad.

Je Airpods laten matchen

Maar ook het feit dat je een AirPods hoesje qua stijl precies kunt matchen met het hoesje voor je iPhone? In plaats van een klassiek model hoesje, kun je ook voor een AirPods 2 hoesje kiezen in de vorm van een tasje aan een sleutelhanger. Ideaal voor aan je broek! Zo heb je de AirPods altijd bij de hand en worden deze goed beschermd tegen beschadigingen. Dat is wel zo fijn als je op een festival rondloopt, toch! Op die manier raak je je AirPods niet kwijt en heb je direct een leuk mode-accesoire bij de hand. En je kan je AirPods desgewenst meteen pakken om ze te gebruiken als een eenvoudige geluidsdemper bij te harde concerten. Win-win!

Deel: