Het DJ en producer duo Rugged is weer terug met nieuwe muziek. ‘Eindje’ is een ode aan de mooiste stad van Nederland als je het de mannen van Rugged vraagt. Het nummer zal de eerste release zijn van Rugged bij Bad Manon Records. Twee gekke, ijzersterke DJ’s die het publiek mee op een avontuur nemen. Ze brachten eerder muziek uit met artiesten zoals The Partysquad, Numidia, MOTI, Sjaak, Freddy Moreira, Brace en Supergaande. Rugged trad onder andere op bij Mysteryland, Dance Valley, Latin Village, Daydream Festival, Paaspop en Wish Outdoor. Hun ‘All I Do Is Win Remix’ is viraal gegaan en behoort tot een van de meest gedraaide remixes van de afgelopen jaren.

Rugged staat bekend om hun eclectische sound waarbij oude en nieuwe tracks in alle soort genres met elkaar gecombineerd worden – van party vibes naar house tracks, van urban beats naar guilty pleasures en nog veel meer. Hiermee maakt Rugged het onmogelijke mogelijk en weten zij altijd de juiste vibe voor het juiste feestje te vinden! Voor ‘Eindje’ is Rugged de studio ingedoken met producers Sandersville en Vlaz met als uitkomst een vrolijke sound die je geen andere keus geeft dan meezingen en dansen. Mede Eindhovenaar Lirical, die de aanstekelijke vocalen toevoegde aan het nummer, bracht ook een waar saamhorigheidsgevoel naar boven in het PSV voetbalstadion waar ‘Eindje’ al even getest werd onder het publiek.

De mannen hadden een gezamenlijk doel voor ogen, namelijk Eindhoven op de kaart zetten en dat is zeker gelukt. De leeuw op de cover is afgeleid van het stadswapen van Eindhoven. De sterren vertegenwoordigen het logo van Rugged en vinden hun oorsprong bij het bedrijf Philips, dat ook uit Eindhoven komt. Eerder deze week kwam het nieuws over de samenwerking tussen Rugged en label Bad Manonr Records al door middel van een signing video naar buiten. Met een nieuw team achter zich is Rugged helemaal klaar om de komende tijd nog veel meer bangers te droppen en de clubs zoals gewoon weer op hun kop te zetten.

 

Deel: