Als een donderslag bij heldere hemel verraste Guns N’ Roses in 1991 met de komst van niet één, maar twee albums tegelijk. Deze albums werden op 17 september uitgebracht als opvolger van hun tweede album, ‘G N’ R Lies’. Een goeie zet van de rockband uit Los Angeles, want zowel ‘Use Your Illusion I’ als ook ‘Use Your Illusion II’ schoten omhoog naar de top van de Amerikaanse hitlijsten, waar ze zich meteen nestelden op nummer 1 en 2. Dankzij het succes van nummers als ‘Knockin’ On Heavens Door’, ‘Live And Let Die’, ‘Don’t Cry’ en hun rockballad klassieker ‘November Rain’, bleven de albums dertig weken in de albumlijsten staan.

Met het opnieuw uitbrengen van de twee albums uit de vroege jaren negentig weet Guns N’ Roses wederom te verrassen. Want op de boxset die op 11 november uitkomt staan maar liefst zevenennegentig liedjes, waarvan drieënzestig live nummers nooit eerder werden uitgebracht. Beide albums zijn dan verkrijgbaar op CD, LP en zijn tevens te beluisteren via de diverse streamingplatforms.

Op de Super Deluxe 7CD en 12LP versies is onder meer de registratie te horen van het concert dat ze op 16 mei 1991 gaven in het Ritz Theater: ‘Live In New York’. Een show die door de band werd gebruikt als opwarmronde voor de twee jaar durende wereldtournee die daarop volgde. Daarnaast is er nog meer bonusmateriaal ingesloten, waaronder een Blu-ray van het concert in New York, een schitterend fotoboek, vol nooit eerder vertoond archiefmateriaal.

Deel: