Ter ere van zijn 25-jarig bestaan als solo-artiest heeft Robbie Williams vandaag zijn album ‘XXV’ uitgebracht. Op het album staan Robbies grootste hits, die hij opnieuw opnam met het Nederlandse Metropole Orkest. Daarnaast bevat ‘XXV’ zijn nieuwste single Lost. Van ‘XXV’ is ook een deluxe versie uitgebracht, met nog eens vier nieuwe tracks.

Voor de opnames van ‘XXV’ heeft Jules Buckley, honorair dirigent van het Metropole Orkest, de hits van Robbie opnieuw gearrangeerd. Dat deed hij samen met componist Steve Sidwell en Robbies vaste muzikale partner Guy Chambers.

Eerder verschenen van ‘XXV’ al de singles ‘Angels’, ‘Eternity’, ‘The Road To Mandalay’, ‘No Regrets’ en de nieuwe track ‘Lost’. Op ‘XXV’ staan daarnaast onder meer Robbies eerste en tweede solo-nummer één-single ‘Millennium’ en ‘She’s The One’ en hits als ‘Let Me Entertain You’, ‘Supreme’, ‘Kids’ (met Kylie Minogue), ‘Rock DJ’, ‘Feel’ en ‘Come Undone’. Op de deluxe versie van ‘XXV’ staan daarnaast nog eens vier niet eerder uitgebrachte tracks: ‘Disco Symphony’, ‘More Than This’, ‘The World And Her Mother’ en ‘Home Thoughts From Abroad’.

Na zijn succesjaren met Take That bracht Robbie Williams in 1997 zijn solo-debuutalbum ‘Life Thru A Lens’ uit. Het album, met onder andere singles ‘Let Me Entertain You’ en ‘Angels’, kwam in Engeland binnen op nummer één. Angels is nog steeds Robbies best verkochte single ooit. In de Britse Top 100 van best verkochte albums ooit, staan er zes op naam van Robbie Williams. Wereldwijd verkocht Robbie in totaal ruim 80 miljoen albums. Hij won 18 BRIT Awards, het hoogste aantal ooit uitgereikt aan een artiest.

Dit najaar staat Robbie Williams met zijn jubileumshow in diverse arena’s in de UK en Ierland. Op 9 en 10 oktober trapt hij zijn tour af met twee shows in de O2 Arena in Londen.

Deel: