De zomer laat zich van zijn beste kant zien en het festivalseizoen is in volle gang! Helaas stijgen niet alleen de temperaturen deze zomer. Alles wordt een stuk duurder en je salaris stijgt niet altijd even veel mee. Toch wil je deze zomer wel naar een leuk festival of feestje. Lastig dus… 

Laten we hier nou de perfecte oplossing voor hebben. Een Silent Disco Festival gewoon in je eigen tuin! We horen je denken ‘maar hoe dan?’, we leggen het uit. 

1. Locatie, locatie, locatie

Om te beginnen zoek je een geschikte locatie. Dit kan je achtertuin zijn, maar ook een leuk parkje, het strand, of als het wat frisser is gewoon thuis. Door de silent disco hoef je geen rekening te houden met geluidsoverlast, dus je kan de leukste locaties uitzoeken. Je nodigt al je vrienden uit en zet in de uitnodiging “bring your own booze”. Zo heeft iedereen zijn favoriete drankje en druk je de kosten voor jou als organisator. Niemand die daar tegenwoordig raar van opkijkt.  

2. Stel je Silent Disco pakket samen

Je bestelt een silent disco pakket met genoeg koptelefoons en zenders. Met de draadloze zenders kan je gemakkelijk overal de silent disco organiseren, geen stopcontact is hiervoor nodig.  Ideaal dus voor jouw festival in het park of in de tuin. Heb je wel stopcontacten tot je beschikking? Voeg dan zeker een laserlicht of wat discoballen toe aan je bestelling! Naast de kleurrijke koptelefoons creëren die een coole festival vibe. Zeker bij zonsondergang. En wat betreft de kosten voor een silent disco huren: organiseer het samen met vrienden en split de kosten! 

3. Maak je klaar

Begin je de sfeer al te voelen? We genieten dit jaar van een heerlijke zomer, maar vergeet niet nog even het weer te checken om verrassingen te voorkomen. Kijk vervolgens op Spotify naar de nieuwste festival hits zodat de muziek gegarandeerd goed is. Denk bijvoorbeeld aan de lijst ‘festival summer vibes’. Hiermee wordt je festival 100% zeker een succes! In de middag komt iedereen richting jouw tuin of de afgesproken plek en heeft iedereen zijn beste festival outfit aan. Jij hangt nog snel wat ballonnen en lantaarntjes in de bomen en struiken van je tuin en je bent er helemaal klaar voor! 

4. Maximaal genieten op je eigen festival

Koptelefoon op, zonnebril op, cocktail in de hand en gaan! Oh ja, vergeet geen koelbox hè? Een warm biertje is namelijk niet helemaal wat je wil. En daar sta je dan, op een zonnige plek, een koud drankje, je vrienden om je heen en de beste muziek. En dat allemaal voor een stuk minder geld dan een ticket voor een festival. En bedenk ook… geen rijen voor de wc of voor een biertje. Alleen maar voordelen! Organiseer binnenkort een Silent Disco Festival in je eigen tuin en je vrienden zullen het vast een fantastisch idee vinden!

 

Deel: