Zoals iedere vrijdag heeft de Maxazine-redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Rechercheur Reubsaet, die deze ochend zelf in het observatiebusje dienst had genomen, zag dat Ishaan naar buiten kwam uit zijn woning en rchting bushalte begon te lopen. Snel pakte Reubsaet de digitale spiegereflexcamera die voor hem lag en richte de krachtige 300mm telelens op de jongeman. Reubsaet had geen idee wie het was, anders dan dat zijn dienst inmiddels zijn gegevens had opgetrommeld. Een brandschone jongeman, de ooit vanuit een ver buitenland naar ons land was gekomen. Mooie schoolcarriere, nu aan he begin van een mooie carriere in het bankwezen. Geen enkele indicatie dat deze man in ‘het mileu’ zat. En toch, toch was hij gezien met Jennifer. Dat alleen was reden genoeg geweest voor de officier van Justitie om in te stemmen met de surveillance en het tappen van zijn telefoon en mails. Reubsaet was ook vastbesloten om een huiszoeking te vragen als er ook maar de minste aanleiding naar voren kwam uit de verschillende taps deze dagen.

Reubsaet klikte snel een aantal opnamen van het gezicht van de jongeman, voordat hij uit het zicht verdween. Het lange wachten ging weer beginnen.

Niet wetende dat er zich een surveillance om hen heen aan het vormen was, besloot Ishaan om Jennifer te bellen. Hij wilde een afspraak maken. Natuurlijke wilde hij niet te ‘eager’ overkomen, maar het kon wel weer nu. Uiteraard had hij gewacht op een telefoontje van haar, maar dat was, gek genoeg, nog niet gekomen. Ishaan glimlachte terwijl hij zich bedacht dat misschien wel niet alleen ‘hard to get’ speelde, maar het waarschijnlijk ook echt was. Een vrouw boven zijn range? Wellicht, de uitdaging haar te veroveren werd er voor hem niet kleiner op.

Hij sprong op lijn 13 richting centrum, ging zitten op het eerste de beste vrije stoeltje en zetten zijn favoriete New Music Friday Maxazine Playlist aan op Spotify. Terwijl hij naar zijn medepassagiers in de tram keek, luisterde hij naar de nieuwste tracks van onder anderen Slimane, Death cab for Cutie, Donnie en First Aid Kit. Gewoon alle lekkere nieuwe muziek bij elkaar, elke week weer opnieuw. Heerlijk gewoon!

Deel: