In maart luidde Lollapalooza Berlin zijn briljante comeback in met de eerste line-upgolf. Als voorproefje van het laatste weekend van september heeft het festival zijn fans al lokale pareltjes bezorgd zoals AnnenMayKantereit, Kraftklub, Die Fantastischen Vier, Badmómzjay, Zoe Wees en Alice Merton, die naast Tiësto, Machinegun Kelly, Anne-Marie en Paolo Nutini op het podium zullen staan. Nu kondigt het festival ook Seeed aan, die Lollapalooza Berlin 2022 als headliner zal afsluiten. Ook Loredana, Lari Luke, Kid Francescoli en Emir Taha zijn nu aangekondigd voor het festival

Als het om lokale popiconen gaat, mag één band zeker niet ontbreken: Seeed! Het Berlijnse feestcommando is een van de muzikale topartiesten van de Duitse scene en boeit al jaren met hun pop- en dancehall-geluid. Het bandcollectief rond Peter Fox (‘Haus am see’) en Frank Dellé, dat zondagavond Lollapalooza Berlin afsluit, zal Berlijn omtoveren tot de grootste dansvloer van de stad met hits als “Ding” en “Augenbling”.

Rapfans kunnen zich verheugen op niemand minder dan Loredana. Met haar nonchalante provocerende stijl zal de Zwitserse rapper zondag Lollapalooza Berlin door elkaar mixen en zal ze luid vergezeld worden door haar fans op hits als “Sonnenbrille” en “Kein Wort”. King Lori, zoals ze zichzelf terecht noemt, zorgt voor hypes met haar muziek en tart op onconventionele wijze alle conventies.

De laatste twee plaatsen op Perry’s Stage worden gevuld door Lari Luke en Kid Francescoli. De energie die Lari Luke uitstraalt bij haar optredens is niet onder woorden te brengen. Met haar stuwende mix van future bass, trap en bass house zorgt ze ervoor dat geen enkel shirt droog blijft. De in Marseille woonachtige electropopartiest Kid Francescoli zal daarentegen lentekoorts bij het Lolla-publiek oproepen met fluweelzachte en dansbare housemuziek. Zijn hit ‘Moon’ ging viraal op TikTok dankzij Jennifer Lopez.

De line-up van dit jaar wordt gecompleteerd door Emir Taha. De Londenaar bij uitstek met Turkse roots mixt traditionele klanken van zijn thuisland met hedendaagse R&B en moderne songwriting.

Line Up Lollapalooze Berlin 2022:

Zaterdag 24 September

AnnenMayKantereit • Kraftklub • Machinegeweer Kelly • Apache 207 • Robin Schulz • Paolo Nutini • Milky Chance • Fritz Kalkbrenner • Provinz • Purple Disco Machine • Kid Francescoli • Zoe Wees • Schmyt • Alle Farben • 1986zig • Vize • Jada • Iann Dior • Zee Meisjes • HBz • Charlotte Jane • Blu DeTiger • 44phantom • Lyra • Esther Graf • Rote Mütze Raphi • Layla • Becks • Mola • Babyjoy

Zondag 25 September

Seeed • Die Fantastischen Vier • Tiësto • Casper • Anne-Marie • Loredana • Timmy Trumpet • Badmómzjay • Joy Denalane • Alice Merton • Clairo • Drangsal • Montez • Imanbek • Loi • Freddie Long • Sir Chloe • Lexy & K-Paul • Regard • Blondines • Lari Luke • Kevin Kaarl • Emir Taha • Nina Chuba • Paula Hartmann • KeKe • Leepa • Rose May Alaba • Philine Sonny • Florence Arman • Power Plush

Deel: