Afgelopen vrijdag bracht Jaap Reesema samen met de Belgische zangeres Lea Rue de nieuwe single ‘Code Rood’ uit. De twee artiesten leerden elkaar kennen toen ze beiden op het album van de wereldberoemde DJ Lost Frequencies stonden en sindsdien hebben ze altijd contact gehouden. Voor Jaap Reesema volgt de release van de catchy song op zijn hit ‘Mijn Kleine Presidentje’, waarmee hij heel Nederland wist te ontroeren tijdens de Actiedag van Giro 555 voor Oekraïne. Lea Rue werd internationaal bekend met haar hit ‘I Can’t Say No (Broiler Remix)’, ‘, die méér dan 30 miljoen keer gestreamd werd. ‘Code Rood’ komt in Nederland uit via Cloud 9 Music en is vanaf vandaag overal te streamen.

‘Code Rood’ is een pakkende feel-good song die gaat over wanneer je helemaal gek van iemand bent die je nog maar net kent. Op de plaat zingt Lea Rue voor het eerst onder deze naam in het Nederlands. Er zit een Franstalige knipoog in het nummer, omdat Lea in het tweetalige Brussel woont. Jaap is enthousiast om weer met een Belgische zangeres samen te werken: “Supertof dat ik samen met Lea dit nummer uit kan brengen, de combinatie van onze stemmen past denk ik perfect! Dit heerlijke nummer gaan we de hele zomer zoveel mogelijk live spelen!”.

Jaap Reesema is een veelzijdige zanger en songwriter. Zijn Engelstalige werk brengt hij uit onder de naam Jake Reese, zijn Nederlandse songs onder zijn eigen naam. Op dit moment bewijst Jaap de kracht van zijn Nederlandse nummers: zijn hit ‘Voor Je Van me Houdt’ was de titelsong van de bioscoopfilm ‘Liefde Zonder Grenzen’, ‘Alles Komt Goed’ belandde in de Top 40 en zijn #1 hit ‘Nu Wij Niet Meer Praten’ met Pommelien Thijs stond meer dan 20 weken onafgebroken in de charts. Eerder scoorde hij in België al de grootste Vlaamstalige hit allertijden met ‘Kom Wat Dichterbij’ met Regi & OT en de plaat ‘Ellie’ samen met Regi stond twaalf weken bovenaan de hitlijsten.

De Belgische zangeres Lea Rue had in 2016 haar doorbraak bij onze Zuiderburen met haar hit ‘I Can’t Say No (Broiler Remix)’, die inmiddels maar liefst 30 miljoen keer gestreamd is. Het is door deze single dat ze door niemand minder dan Lost Frequencies werd opgemerkt, waarna hij een remix van haar single ‘Sleep, For The Weak!’ maakte. Deze remix werd op zijn beurt meer dan 15 miljoen keer gestreamd en ging hard in de Belgische charts. Hierna ging Lea met Lost Frequencies mee op tour en stond ze met een single op zijn album. In deze bijzondere tijd in Lea’s leven ontstond de connectie met Jaap Reesema, want ook hij had destijds onder de naam Jake Reese een song op het album van de wereldberoemde DJ staan. Beiden stonden ze als enige Benelux artiesten geprogrammeerd voor de NRJ tour in Libanon en hebben sindsdien altijd contact gehouden. Lea bracht nadien solo-singles uit zoals ‘Watching You’ en haar Frans-Engelse debuut ‘Une Minute’. Ze werkt op dit moment volop aan nieuwe muziek.

Deel: