Accordeonist Tren van Enckevort van de Limburgse band Rowwen Hèze is zondagavond bij een thuisconcert in America van het podium gevallen. De sympathieke muzikant bezeerde daarbij zijn been zo erg, dat het concert moest worden stopgezet, waarna Van Enckevort naar het ziekenhuis werd vervoerd voor onderzoek. Daar bleek dat de Limburger zijn been gelukkig niet had gebroken.

Ondanks dat het mee lijkt te vallen, zal de pianist / trombonist / accordeonist enige tijd rust moeten houden.  “Helaas hebben we ons optreden vandaag bij Zondag in ‘t Zuiden vroegtijdig moeten afbreken nadat Tren ongelukkig is gevallen”, aldus een verklaring van de band, “Grote dank aan iedereen die er vandaag was en de regen heeft getrotseerd, we zien elkaar snel weer!”

Tren van Enckevort viel van het podium tijdens de publiekslieveling ‘Limburg (Kwestie van geduld)’. Tijdens dat nummer neemt Tren altijd zijn camera om een foto te maken van het  enthousiaste publiek. Toen Van Enckevort met zijn camera naar voren liep, maakte hij de fout geen rekening te houden met de wind. Het zeil dat aan de voorrand van het podium bevestigd was om het publiek niet onder het podium te kunnen laten kijken, was door de harde wind omhoog gewaaid. Hierdoor leek het podium een stuk langer dan het effectief was en stapte Van Enkevort op het zeil. Bij de val die hij toen maakte, bezeerde hij zijn been zo erg dat hij helaas het einde betekende van het concert. Tren kon zich na de val in ieder geval alles herinneren, en noemde het ’s avonds laat tegen Maxazine-fotograaf Marcel Hakvoort “een flinke smak”, maar liet wel weten dat het goed komt. “Niets gebroken gelukkig.”

Hoe lang Tren van Enckevort rust zal moeten houden is nog niet precies bekend. Naast Rowwen Hèze was de muzikant de laatste tijd ook samen met mede-accordeonist Bart Storcken druk met zijn nieuwe project Träcksäck. Hiermee brachten de twee vrienden in mei nog de single ‘Siñorita’ uit. Deze week zou de videoclip worden gereleased. Met dat project staat hij op 9 juli op Bospop en op 16 juli geprogrammeerd op het Zwarte Cross Festival in Lichtenvoorde. Het eerst geplande optreden van Rowwen Hèze, in Luxor Live in Arnhem,  staat aanstaande donderdag gepland.

Tren van Enckevort, zondagavond vlak voor zijn val van het podium. Foto (c) Marcel Hakvoort

Deel: