Paradijs van het Zuiden is een cross-over festival met meerdere genres op het Engelermeer. De 1e editie was in 2019 op de Pettelaarse Schans. Vanwege corona uiteraard twee jaar lang geen festival gehad, maar afgelopen weekend gelukkig ein-de-lijk weer, met 25 graden en zon. Het programma bestaat uit nationale en internationale headliners, aangevuld met lokaal en nederlands talent, in de genres Urban/HipHop/R&B, Techno, House en Disco. Headliners dit jaar waren o.a. Bizzey, Benny Rodrigues, De Sluwe Vos, Trym, Manni Dee, Freddy Moreira, Afro Bros, Bilal Wahib en Prunk.

Om te beginnen een prima locatie voor een zomers festival. Het festival terrein is gelegen aan het Engelenmeer tussen Vlijmen en Engelen. Als de temperaturen dan ook nog zomers zijn kan de dag eigenlijk al niet meer kapot.
Paradijs van het Zuiden, op 4 podia gaven DJ’s, performers en zangers het beste van het beste om de menigte in beweging te krijgen en weer te laten ervaren wat vrijheid en feesten in houdt.

House lijkt nog steeds een grote trekpleister op festivals. De opgebouwde zwarte tent was vanaf minuut één goed gevuld met een dansende menigte. De eerste 2 uren inderdaad goed gevuld maar daarna 9 uur lang ramvol. Ook weer niet zo vol dat er geen doorkomen meer aan was en dat typeerde ook dit festival. Met 10.000 verkochte kaarten was het goed verdeeld en nergens overvol.

Een ander groot podium ging voor de R&B en Hiphop. Ook daar zorgde de artiesten voor dezelfde zomerse festival sfeer. Dansen, mee schreeuwen en herinneringen maken daar draaide het om. Vrienden ontmoeten en nieuwe vrienden maken. We kunnen ons niet anders voorstellen dat de organisator iets anders voor ogen heeft gehad toen hij dit feest aan het Engelenmeer ging opzetten.

Het derde podium was een soort van arena met de naam van een bekend Mexicaans biermerk waar Dance de boventoon voerde. Afgewisseld met danseressen en een dragqueen.

Het vierde podium dit maal met een duidelijke naam ‘Duikboot’ (ook verwijzend naar een ander festival van de organisator) was een locatie waar ook de dance de bovenliggende muziekstijl was.

Voor ieder wat wils qua muziek maar ook qua locaties om even tot rust te komen en te genieten van de omgeving en te kijken naar het prachtig uitgedoste publiek. Een sfeer van ‘zien’ en niet meteen van ‘gezien worden’.

Als afsluiter was er nog een toegift van moeder natuur een prachtige zonsondergang boven en daarmee was het werkelijk een Paradijs van het Zuiden.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: