Vlaamse zanger Milow is terug met feelgood album ‘Nice To Meet You’. Het achtste album dat Jonathan Vandenbroeck onder zijn pseudoniem Milow uitbrengt. De zanger levert precies wat je van hem verwacht: zoete pop met makkelijke en meezingbare deuntjes.

Sinds ‘You Don’t Know’ en ‘Ayo Technology’ is Milow in zowel België als Nederland een bekende zanger. Na deze grote hits uit respectievelijk 2007 en 2008 heeft de singer-songwriter geen grote hits meer gehad. Maar zijn recente deelnames aan televisieprogramma’s ‘Liefde voor Muziek’ en ‘Beste Zangers’ legden hem geen windeieren. Zijn covers en samenwerkingen, met onder andere Ilse Delange en Diggy Dex, werden goed ontvangen. Voor hem een goede tijd om een volledig album uit te brengen dus.

Wat je van Milow verwacht, is ook precies wat hij brengt op ‘Nice To Meet You’. Net als zijn eerdere singles, is het gehele album heel braaf en bevat het geen verrassingen. Dit komt met name doordat het popmuziek is. Pure pop. En af en toe zelfs te poppy. Nummers als ‘Donkey Kong’ en ‘Doc Doc Doctor’ hebben een aanstekelijk, doch te simpel refrein. Single ‘ASAP’ heeft nog een leuke gitaarriff in de intro en een zomerse sfeer, maar het is niet voldoende om het album omhoog te halen. Al zingt hij erover, het ‘Guinness Book of Records’ gaat Milow niet halen.

De titelsong ‘Nice To Meet You’, een akoestisch gitaarnummer, is dan weer wel een van de hoogtepunten. De singer-songwriter in Milow is hierin duidelijk aanwezig. Het persoonlijke nummer over zijn kinderen begint klein en blijft klein. Het is het moment waarop Milow het sterkst in zijn songteksten is. Maar ook muzikaal zit ‘Nice To Meet You’ goed in elkaar.

De singer-songwriter eigenschap van Milow is gelukkig vaker op dit album te vinden. Zo ook op de enige samenwerking van dit album met Sam Bettens, de zanger van K’s Choice, op ‘Lost Boys’. En ook afsluiter ‘Oscar’ maakt deel uit van dit akoestische drieluik. Milow heeft hét nog steeds, maar het komt niet altijd even goed tot uiting in zijn muziek. Zeker wanneer hij het akoestische achter zich laat en zijn nummers meer uptempo worden.

De basis die Milow in de muziekindustrie heeft, is sterk. Toch zullen hits gelijkwaardig aan ‘You Don’t Know’ en ‘Ayo Technology’ niet van dit nieuwe album afkomen. Een volledig akoestisch, singer-songwriter album zou hem niet misstaan. Zijn teksten blijven sterk en vocaal valt er ook niks op aan te merken. Het album ‘Nice To Meet You’ is in zijn geheel echter aan echte Milow fans besteed. (Pop)muziekluisteraars die nog weleens muzikaal verrast willen worden, komen met dit brave, feelgood album niet aan hun trekken. (4/10) (Sony Music Entertainment)

Deel: