Deep Purple heeft geen introductie meer nodig. De Engelse rockband, opgericht in Londen in 1968 wordt beschouwd als een van de pioniers van heavy metal en moderne hardrock. Oorspronkelijk gevormd als een psychedelische rock- en progressieve rockband, schakelden ze over naar een zwaarder geluid met hun album ‘Deep Purple in Rock’ uit 1970. Deep Purple wordt samen met Led Zeppelin en Black Sabbath de “onheilige drie-eenheid van Britse hardrock en heavy metal in de vroege tot midden jaren zeventig” genoemd. Met meer dan 100 miljoen albums verkocht, is het bijwonen van een concert van Deep Purple vrijwel een must. De concerten van de Britten zijn echter steevast in no time uitverkocht. Gelukkig is er ook Made in Purple.

Made in Purple is de beste Deep Purple tribute act van Europa. Alle muzikanten zijn gepokt en gemazeld en hebben hun strepen in de Belgische scene allang verdiend. Momenteel doceren ze met al hun ervaring op onder andere de Hogeschool Gent, Academie Grimbergen en Kunsthumaniora in Brussel. Maar toen ze zanger Pieter-Jan de Paepe (Die in Vlaanderen ook al als Jesus in de Jesus Christ Superstar-musical
speelde) aan het werk hoorden, was Made In Purple geboren. Vandaag spelen ze niet zomaar wat hits, maar brengen ze een ode aan het 50-jarig bestaan van het legendarische Deep Purple live album ‘Made in Japan’.

Dit legendarische album kwam uit in1972 en viert in 2022 dus zijn 50 jarig jubileum. Met respect voor de originele nummers, het geluid en de solo’s zullen ze een volledige magische live-ervaring van 90 minuten uitvoeren. ‘Made In Japan’ is een van de bekendste en best verkochte live-platen ooit. En laten we eerlijk zijn: Gillan, Glover, Lord, Blackmore en Paice – de meest succesvolle Deep Purple line-up – produceerden inderdaad een iconisch dubbel live-album, opgenomen tijdens drie uitverkochte shows in Osaka en Tokio. ‘Highway Star’, ‘Child in Time’, ‘Smoke on the Water’, ‘The Mule’, ‘Strange Kind of Woman’, ‘Lazy’ en ‘Space Truckin’ ‘ werden live uitgevoerd. In 1998 werd de originele release opnieuw gemasterd en werden er nog drie nummers uit dezelfde liveshows toegevoegd: ‘Black Night’, ‘Speed King’ en ‘Lucille’.

Het album had een groot aandeel in de aanhoudende wereldwijde populariteit en sterrenstatus die Deep Purple tot op de dag van vandaag heeft verworven. Op 10 juni spelen ze in Kavka Oudaan in Antwerpen niet zomaar wat hits, maar brengen ze een ode aan het 50-jarig bestaan van dat legendarische live-album ‘Made in Japan’. Inclusief de twee toegiften ‘Black Night’ en ‘Speedking’, zoals ook toen tijdens de Deep Purple show in de Budokan hal in Tokyo.

In samenwerking met organisator Glorybox kan Maxazine jou misschien wel verrassen met twee kaartjes voor Made in Purple in Kavka Oudaan.* Om kans te maken op twee tickets moet je Maxazine België op Facebook geliked hebben en ons in de reacties van het bericht op Facebook taggen wie je zou willen meenemen naar dit concert.

Wees snel, want het concert is al op 10 juni aanstaande! Zeker zijn van kaarten? Er zijn nog een paar kaarten te koop.

* Winnaars krijgen vanzelf bericht en worden vanwege de privacyregelgeving niet openbaar bekend gemaakt. Over de prijsvraag en winnaars kan niet worden gecorrespondeerd. Medewerkers van Maxazine of de mede-organisator van de prijsvraag zijn uitgesloten van deelname. Ook speciale accounts die als tweede account in het leven zijn geroepen om mee te doen aan prijsvragen worden uitgesloten.

 

Deel: