Belgische rapper K1D heeft zijn langverwachte album ‘From Belgium With Love’ uitgebracht. Het album is een ode aan België en is tegelijkertijd ook het visitekaartje voor wie niet bekend is met het mooie van het land. In ‘From Belgium With Love’ kijkt K1D door de ogen van de nieuwe generaties die opgroeiden in België. Eerder bracht hij de album singles ‘F.B.W.L. (Intro)’ – waarin hij de rellen in Brussel in 2020 en de dood van Sandia Dia bespreekt -, ‘Blessings’, ‘Drunk Text’ en ‘Don’t Hit My Line’ uit.

Afgelopen woensdag vond de luistersessie van het album plaats in de ICP Studios in Brussel. Tijdens het evenement deelde K1D met vrienden, familie, crew en een aantal gelukkige fans voor het eerst alle album tracks.

“From Belgium with Love is absoluut geen politieke plaat waar ik door dram over wat wel en niet goed gaat in dit land. Het is meer een soundtrack om aan te tonen hoe dope Belgische cultuur kan zijn als export product. Er hangt een stigma dat we op dat vlak onder moeten doen aan onze buurlanden omdat we een klein landje zijn. Maar ik ben het daar totaal niet mee eens want: Size doesn’t matter, it’s the motion in the ocean.” – K1D

Over K1D

K1D is een Belgische rapper uit Sint-Niklaas en speelde eerder als voorprogramma voor o.a. Denzel Curry, Russ, en Rejjie Snow. Vandaag brengt hij zijn langverwachte eerste plaat uit: From Belgium With Love. Met Engelstalige lyrics, veelvoudige samenwerkingen met o.a. Zwangere Guy, Chuki Beats, Alioth & Swing, en maatschappijkritische teksten, nestelt K1D zich in de Belgische hiphop scene.

Deel: