Toen op 18 januari 2016 Glenn Frey overleed, leek daarmee een vroegtijdig einde te komen aan het bestaan van een van ‘s werelds meest bekende rockbands: the Eagles. Hoe zou de band verder kunnen zonder het karakteristieke stemgeluid van Frey dat in de prachtige en kenmerkend meerstemmige zang van de band, juist dat mooie extra randje toevoegde.

Enkele maanden na het overlijden van zijn vader trad echter Deacon Frey toe tot de band. Deacon had hiertoe zelf het initiatief genomen. Hij had het gitaarspelen van zijn vader geleerd, kende al het Eagles materiaal uit zijn hoofd, en zijn stem was ook een kopie van die van zijn vader. Hij zou het een eer vinden de plek van zijn vader in te mogen nemen. Aldus geschiedde en de band speelde door en klonk hetzelfde. Glenn in de hemel kon met trots op zijn zoon neerkijken die de naam Frey voort deed leven in de Eagles.

Eerder deze avond maakte Don Henley, founding father, drummer en leadzanger van de band via zijn Facebook-pagina echter bekend dat Deacon Frey heeft besloten de band te verlaten om een eigen carrière in de muziek te maken. Het is met veel liefde en respect dat de band afscheid neemt van Deacon. Ze zullen er altijd voor hem zijn zo zegt Henley. Deacon zal altijd welkom zijn als hij op het podium wil komen bij de Eagles. No hard feelings dus.

Wat dit vertrek voor de Eagles betekent en of ze een vervanger voor Deacon Frey gaan zoeken is nog onbekend.

Deel: