Binnenkort komt het Noors/Zweedse vijftal Infidus met hun debuutalbum ‘Endless Greed’. Met stevige riffs en pakkende melodielijnen maakt de band een gedurfde mix van klassieke rock en moderne progressieve metal. Vrijdag komt de band met hun nieuwe single ‘Locomotive’. Eindeloze hebzucht – de valkuil van de mensheid? Ooit een noodzaak om te overleven en een oereigenschap gecodeerd in onze genen. Tegenwoordig lijkt het meer een giftige eigenschap voor de mensheid, iets lelijks dat moet worden beteugeld en in de kast moet worden verborgen.

Infidus is ontstaan in een koude en muffe kelder in Oslo, Noorwegen. De band bestond uit vier jongens – twee op gitaar/zang (Øyvind Hetland / Kenneth Andresen), een drummer (Trond Lund) en een bassist (Øyvind Østensen). Een paar jaar later, voegde de voormalige zanger van Aggressive Chill (Mikael Willy Wilhelmsson) uit Strömstad, Zweden, zich bij de mannen en maakte de band compleet.

De band brengt hun debuutalbum ‘Endless Greed’ wereldwijd uit via Noorse Crime Records op vrijdag 22 april 2022 en is geproduceerd en gemixt door Fredrik Nordström bij Studio Fredman, Göteborg (In Flames, Dark Tranqullity, At the Gates, Bring me the Horizon, Dream Evil). Inspiratie komt van bands als Tool, Soundgarden, Metallica, Mastodon, Killswitch Engage, Periphery en meer. Het resultaat is een gedurfde mix van hardrock en metal.

Vrijdag komt ‘Locomotive’ uit, maar vandaag al kan je het nummer in primeur al horen op Maxazine. Waar anders…

Deel: