Alice DiMicele is een Amerikaanse singer-songwriter, die in 1965 is geboren in Elizabeth, New Jersey. Zij is nu woonachtig in Oregon. Haar eerste plaat verscheen in 1988. In haar nummers komt zij vaak op voor het milieu, de vrede en de rechten van de LGBT-gemeenschap. Naast de muziek zet zij zich ook voor deze doelen in. Wat dat betreft past zij perfect in de traditie van zangers als Pete Seeger, Joan Baez en Arlo Guthrie.

Met ‘Every Seed We Plant’ is onlangs haar zestiende album verschenen met daarop elf zelfgeschreven nummers, waarvan een in samenwerking met Bret Levick, die op een aantal nummers ook gitaar speelt. Muzikaal zitten we ergens tussen folk en blues. Alice wordt begeleid door een band, die doet wat het moet doen, namelijk begeleiden. De muziek staat duidelijk in dienst van de teksten. Daar draait het hier om. Naast persoonlijke gebeurtenissen horen we nummers als ‘Long Dry Winter’ en ‘Alone’, die gaan over verdriet en depressies, waar momenteel veel mensen aan leiden.

In ‘Jersey’ vertelt Alice over de plaats waar zij is opgegroeid, en gebruikt dit als metafoor voor mensen met diverse achtergronden, die prima met elkaar samen zouden kunnen leven. ‘Dispatch’ gaat over de 68-jarige Kenneth Chamberlain, die in 2011 door de politie in zijn eigen huis werd doodgeschoten. Een goede cd van een uitstekende singer-songwriter. Een geëngageerde dame, die ons duidelijk iets te vertellen heeft. Grote klasse. (8/10) (Alice Otter Music)

Deel: