Heel eventjes leek Pink Oculus, het alter ego van Esperanza Denswil, wel van de radar verdwenen. Na een lange periode van stilte, laat ze nu van zich horen met twee nieuwe singles: ‘Water’ en ‘Away’. Het zijn de eerste nieuwe tracks die uiteindelijk tot haar debuutalbum ‘Before Wisdom’ zullen leiden. Deze staat gepland voor dit najaar.

In 2016 kwam ze als een komeet met de EP ‘Delicious’, die haar op de mooiste festivals neerzette, waaronder Glastonbury, North Sea Jazz, Down The Rabbit Hole, Into The Great Wide Open, Crossing Border, The Great Escape, om er een paar te noemen. Door een donkerte in haar leven vertrok ze net zo snel weer met de noorderzon. Op haar avantgardistische op hiphop gebaseerde muziek met Afrikaanse en Surinaamse ritmes neemt ze ons nu mee op haar voltooide reis naar een nieuw, gelukkiger bestaan.

“Het album gaat over mijn reis terug naar mijn kern. ‘Water’ en ‘Away’ symboliseren de lichtpunten die ik op die uitdagende reis heb ervaren.” – Pink Oculus

Noem het kunstzinnige hiphop, noem het experimentele muziek met beats, noem het wat je wilt. Ze ziet het niet als een hiphop-plaat en ook niet per se als een experimentele plaat. Het thema is persoonlijk. Het is de reis die ze zelf heeft moeten maken om te komen waar ze nu is. Ze deelt de pijn en de groei, zowel in haar teksten als in de arrangementen. De tracks ‘Water’ en ‘Away’ geven een voorproefje van hoe ze zichzelf terug heeft gevonden. Met haar shows waar installatiekunst en licht een grote rol spelen, bewijst ze dat ze een artieste is die Bowie’s sound and vision volkomen beheerst. Dit is méér dan muziek alleen. Ze geeft een totale beleving. Afgelopen november stond ze op Le Guess Who waar ze haar nieuwe live show ook presenteerde, ze werkte samen met audiovisueel kunstenaar Boris Acket aan een lichtinstallatie. De live registratie zal vanaf maandag te zien zijn via Le Guess Who.

Dit komende jaar staat in het teken van het debuutalbum ‘Before Wisdom’, waarvan ‘Water’ en ‘Away’ de eerste singles zijn.

Deel: