De term ‘podiumdier’ doet hem tekort. De legendarische bluesgitarist George Thorogood kan je bijna beter als podiummonster typeren. In zijn inmiddels vijfenveertigjarige carrière versleet hij samen met zijn band The Destroyers al duizenden podiumvloeren met zijn opzwepende shows. Zijn bijbehorende trademark slideguitarspel is daarvan een onmiskenbaar onderdeel en sinds hij met ‘Bad To The Bone’ een bluesklassieker met eeuwigheidswaarde op zijn naam zette, kan Thorogood zich meten met vele andere blueslegendes.

Thorogood wordt geroemd om zijn interpretaties van bekende bluesnummers, maar zette zelf ook menig nummer op papier en plaat. En met verve. Zijn vakmanschap zit ‘m niet alleen in zijn kundige gitaarspel, maar ook in zijn songwriting. “It’s easy to write a song, difficult to write a good song, and even harder to write a great song,” vertelt Thorogood. “It strikes home that I have the ability to write some pretty great songs, and there’s a real sense of achievement to that.” Die prestatie breidt hij in april uit met een nieuw album. Met ‘The Original Thorogood’ voegt hij op 15 april een nieuw hoofdstuk toe aan zijn rijke muzikale carrière.

Komende zomer trekt Thorogood met zijn band door Noord-Amerika, waarbij hij wordt vergezeld door voormalig Van Halen zanger Sammy Hagar. Tijdens zijn Europese tour doet hij ook Nederland aan voor een optreden in TivoliVredenburg.

Deel: