Liefde, liefdesverdriet, gemis en geluk. Het is maar een greep uit de vele thema’s die vaak aan bod komen in liedjes. Toch was er een onderwerp waar Quique nog niet veel liedjes over had gehoord, maar waar hij zelf in zijn leven wel tegenaan liep. Hij besloot er zelf een liedje over te schrijven: ‘Zenuwachtig’.

In de tekst vertelt de Nederlands / Colombiaanse Amsterdammer over de onrust en zenuwen die hij ervoer toen zijn vriendin hem vertelde niet ongesteld te zijn geworden. “Je bent jongvolwassen, je doet ‘t wel eens onveilig en plots wordt je vriendin niet meer ongesteld. Je hele leven flitst aan je voorbij en je bent weken zenuwachtig, tot je uiteindelijk duidelijkheid krijgt,” vertelt Quique. De spanning en twijfel leverden inspiratie voor het opmerkelijk luchtige en dansbare liedje. Tijdens het schrijven verwonderde hij zich erover dat er niet meer liedjes over zijn geschreven.

‘Zenuwachtig’ komt volgende week vrijdag uit. Weer een moment om gespannen naar uit te kijken voor Quique, net als zijn optreden op Paaspop op zaterdag 16 april én zijn show in Paradiso in Amsterdam op vrijdag 22 april.

Deel: