Met zijn bruisende liveshows weet Troy ‘Trombone Shorty’ Andrews steevast zijn publiek in vervoering te krijgen. De kunst is dat rauwe, energieke gevoel en geluid over te brengen naar een studioruimte en het te vangen in een opname. Daar lijkt de muzikant uit New Orleans in geslaagd met zijn aankomende studio-album ‘Lifted’, dat op 29 april het levenslicht ziet.

Hiermee brengt hij het vervolg uit op zijn Blue Note-debuut ‘Parking Lot Symphony’ uit 2017. Voor de opnames vertrouwde hij op zijn eigen Buckjump Studio, waar hij werd vergezeld door zijn vaste bandleden en een aantal gastartiesten. Zo zijn ook Gary Clark Jr., Lauren Daigle en de New Breed Brass Band op het album te horen. De deelnemende muzikanten werden vooral uitgedaagd om voluit te gaan: “Normally when I’m in the studio, I’m trying to make the cleanest thing I can, but this time around, I told everybody to really cut loose, to perform like they were onstage at a festival,” aldus Trombone Shorty.

Shorty groeide op in de muzikale wijk Tremé, die bekend staat om zijn muzikaliteit. Er is door de makers van de veelgeprezen serie ‘The Wire’ zelfs een televisieserie gemaakt over deze regio in New Orleans. Heb je nog nooit in levende lijve kunnen ervaren hoe deze geboren muzikant een zaal in vervoering brengt, dan heb je wat gemist. Om het leed wat te verzachten en je alvast klaar te stomen voor wanneer je daar wel toe in staat bent, is hier alvast ‘Come Back’, de recentelijk verschenen eerste single van het album.

Deel: