Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Om de muziekliefhebbers te laten genieten van live muziek delen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer een concertregistratie van RY X.

De Australische muzikant Ry Cuming is een alleskunner: hij zingt in de electroformatie The Acid, vormt met producer Frank Wiedemann (Âme) het deephouseduo Howling, maar bovenal is hij de singer-songwriter RY X. Onder die naam scoorde Cuming in 2013 een hit met het rauw-melancholieke nummer ‘Berlin’.

Zijn muziek is meeslepend – laat je niet misleiden door verstilde melodieën, regelmatig bouwt hij op naar een intens gepassioneerd hoogtepunt. Het zijn vooral RY X’s vocalen die opvallen in zijn muziek – net als een van zijn voorbeelden Jeff Buckley is hij gezegend met een stemgeluid dat zich onttrekt aan aardse regionen en ergens boven onze wereld lijkt te zweven.

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: RY X & Brussels Philharmonic Soloists Live @ Ancienne Belgique (2018).

Deel: