Zoals iedere vrijdag heeft de Maxazine-redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Soufian was blij dat hij alweer vier jaar geleden afscheid had genomen van zijn zware Duitse diesel. Niet alleen vanwege de financiën, hoewel de diesel en de belastingen ook steeds duurder werden, maar zeker ook vanwege het milieu en de commerciële waarde die zijn hybride auto nu had. Als taxichauffeur hoor je ook je steentje bij te dragen, zo vertelde hij elke avond aan zijn collega’s die wel nog in de vervuilende diesels rondreden. De comfortabele Japanse hybride aangedreven SUV die hij nu als taxi gebruikte trok ook nog eens merkbaar meer klanten aan. Mensen kozen duidelijk voor het milieuvriendelijke alternatief als ze een keuze hadden. Gelukkig trokken de zaken ook weer aan sinds de laatste versoepelingen werden aangekondigd en Soufian wist dat het niet lang meer zou duren voordat er weer klanten uit de aankomstterminal zouden komen die op zoek waren naar een betrouwbare taxi die hen naar een hotel in de binnenstad kon brengen.

Soufian was blij dat hij toch wat extra geïnvesteerd had in het audiosysteem van zijn auto. Naast het mooie, grote touchscreen waarmee hij alles onder de controle van zijn vingertoppen kon houden had hij een kwalitatief hoogwaardige versterker in laten bouwen die maar liefst 8 topklasse componenten speakers aansturen. Resultaat was een fantastisch geluid met een gedefinieerde bas, maar voldoende transparantie in het midden en hoog om alles te kunne horen. Dit was niet meer luisteren maar genieten. Als hij op eco-modus reed, met alleen de elektromotor aan het werk, leek het wel of je in een afgesloten geluids-bubbel rijd. Hij kon er na al die jaren nog steeds van genieten, en hij kreeg vaak complimenten van zijn klanten.

Daar kwam een klant de terminal uit, op zijn auto toegelopen. Met zijn vriendelijkste glimlach stapte Soufian uit om de man te begroeten en zijn bagage aan te nemen. De man wilde helemaal naar de andere kant van de stad. Een mooie rit. Soufian kreeg een glimlach op zijn gezicht. Hij zag dat het inmiddels acht uur was geweest. Dan was de New Music Friday Maxazine Playlist beschikbaar! Terwijl hij de auto weg opdraaide zette hij de playlist aan. Heerlijk, elke week weer de beste nieuwe muziek. Deze week hoorde hij de nieuwste muziek van onder anderen
Zuco 103, Douwe Bob, Joss Stone, Blof, Snoop Dogg en veel meer. Het zou een fijne avond worden.

Deel: