De Nederlandse band Harlem Lake komt voort uit de Dave Warmerdam Band, die in 2017 en 2019 twee prima albums afleverden. Optredens in Nederland, België en Duitsland volgden. De naam van de band verandert in Harlem Lake. Voor wie het nog niet door had, de naam van de band verwijst naar de regio waar deze vandaan komt, de Haarlemmermeerpolder. Naast de al genoemde Dave Warmerdam (piano, orgel) bestaat de band uit Janne Timmer (zang), Sonny Ray van den Berg (gitaar), Kjelt Ostendorf (bas) en Benjamin Torbijn (drums).

Het album ‘A Fool’s Parade Vol. 1’ is nu uit, met daarop acht eigen nummers. En prima geschreven en uitgevoerde nummers, kan ik wel zeggen, met teksten die nog ergens over gaan. Muzikaal zitten we ergens in het gebied tussen blues, rock, southern rock. Stijlen die deze vijf jonge muzikanten prima in de vingers hebben. Janne is een zangeres die haar ziel en zaligheid in de vertolking van de nummers weet te leggen. Een kwaliteit, die bij gevoelsmuziek als de Blues hard nodig is. De aftrap wordt gedaan door het stevige ‘Deaf Blind’, gevolgd door de mooie lange bluesballad ‘A Fool’s Paradise’. Stevig wordt het bij ‘The River’ en bij ‘Guide Me Home’toont Janne haar niet geringe zangkunsten. Dit wordt gevolgd met het rustige ‘Please Watch My Bag’, dat wordt voorzien van een aantal mooie gitaarsolo’s. De boogie ‘My Turn To Learn’, de bluesballad ‘I Won’t Complain’ en het rockende ‘I Wish I Could Go Running’ leidden de luisteraar naar het eind van het album. Er is nog een special edition van het album met extra twee live-nummers.

De aanduiding ‘vol.1’ in de titel geeft aan dat er meer in het verschiet zit. Laat maar komen, van dergelijke muziek krijgen we nooit genoeg. (8/10)  (Eigen productie)

Deel: