Kunst kan universeel zijn en culturen, gezichtspunten, eigenschappen en vele andere dingen overstijgen. Het kan ons met elkaar verbinden en het kan de wereld een stuk beter en betekenisvoller maken voor veel mensen daarbuiten. Dat is de kern van de Franse band Far From Your Sun. De band combineert muziekcomposities met het werk van getalenteerde artiesten die afkomstig zijn uit de wereld van fotografie, schilderkunst en poëzie.

De nieuwe single ‘Water for Osiris’ is nu uit. Het is de eerste single van het aankomende album ‘The Origin of Suffering’, dat eind maart zal uitkomen. Het album is gebaseerd op een fragment uit het boek ‘Awakening Osiris: A New Translation of the Egyptian Book of the Dead‘ van de schrijfster Normandi Ellis (1988), creëert dit gitaarrijke eerste nummer, met zijn pakkende melodieën en sterke ritmische harmonieën, een hypnotiserende sfeer die perfect past met de vertaling van een millennia-oude tekst.

‘The Origin of Suffering’, het tweede Far From Your Sun-album, neemt je mee van de oevers van de Nijl in het oude Egypte naar het hart van de 19e eeuw en de gedichten van Emily Dickinson en Oscar Wilde, van de komst van Jezus op aarde tot de tekenen van het einde van de wereld. Bereid je voor op een historische, spirituele, emotionele en artistieke reis. ‘The Origin of Suffering’ is beschikbaar op 31 maart 2022 op alle digitale platforms en in cd-formaat (deluxe editie) op Bandcamp.

Deel: