Ze komt oorspronkelijk uit Redondo Beach in Californië en kwam in de negentiger jaren met een klap in de muziekscene terecht. Kris Wiley werd ooit de meest veelbelovende vrouwelijke gitarist na Bonnie Raitt genoemd. Ze toerde door de VS en Europa, bracht twee albums uit, ‘Old, New, Borrowed And Blue’ en ‘Breaking The Rules’ en verdween net zo snel als ze gekomen was. En nu, 25 jaar nadat zij verdween is zij terug met haar derde album, gewoon ‘Kris Wiley’ getiteld.

Op het album staan tien nummers variërend van stevige bluesrock tot gevoelige ballads. De productie was in handen van Carla Olson, bekend van haar werk met Ry Cooder, Taj Mahal, Mick Taylor, Kim Wilson en Percy Sledge, om er maar een paar te noemen. Met de opener ‘Inside Outside’, een stevige bluesrocker, geeft Kris meteen haar visitekaartje af. Tijdens de komende kleine 50 minuten wisselen stevige rockers en fraaie ballads elkaar af. Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn het pittige ‘Paying The Price’, het stevige ‘I Can’t Love Without You’ met fel gitaarwerk, en de boogie ‘Hard Lovin’ Man’.

Een zeer fraaie comeback van Kris Wiley. Het is niet te hopen dat ze weer voor een aantal jaar verdwijnt. Ik wil graag meer van haar horen en zien. (8/10) (Continental Blue Heaven)

Deel: