Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

We leven in bijzondere tijden. Mijn al in 1977 overleden grootmoeder van vaderszijde, Betje van Baggen van op het Wilhelminaplein pleegde dan altijd te zeggen: “Tijd baart rozen.” Ik herinner me natuurlijk niet zelf dat ze dat zei, maar het werd in tijden dat mijn familie nog bij elkaar kwam voor het vieren van verjaardagen steeds weer verteld terwijl er gezamenlijk vlaai gegeten werd en mijn moeder en tantes wel eens een advocaatje namen. Sigaretten stonden nog in een wijnglas op tafel. Dat was gewoon toen.

Mijn grootmoeder bedoelde ermee te zeggen dat er na een slechte periode doorgaans ook wel weer een betere periode komt. We kunnen nu met zijn allen wel amechtig achterover vallen van zoveel wijsheid, maar iedereen die zijn vakantiegeld in een portefeuille aandelen heeft gestoken weet natuurlijk al lang dat dit een waarheid als een koe is. Dus ja mijn grootmoeder was niet buitengewoon begaafd of zo, integendeel, het was een eenvoudige weduwe zonder opleiding of wat dan ook, die haar volledige leven baseerde op de aan haar opgedrongen waarden van de Rooms Katholieke kerk.

Enfin. Ik begon met te zeggen dat we in bijzondere tijden leven. Corona, Djokovic die Australië wordt uitgezet, burgerlijk ongehoorzaam zijn, de gebroeders Coronel die de Dakar moeten verlaten. Rampspoed overal om ons heen. Maar laten we ons in slaap sussen met mijn grootmoeders spreekwoord: “Tijd baart rozen.”

De laatste turbulente jaren was er eigenlijk weinig waar we met zijn allen nog op konden bouwen. Zaken die betrouwbaar bleken te zijn werden schaars. Alles leek volatiel te zijn geworden. Voor de lezers van Maxazine is er al die tijd echter wel degelijk een constante factor geweest, die ook de komende tijd niet zal veranderen. Een factor, die om in de vergelijking van mijn grootmoeders spreekwoord te blijven, altijd al een mooie roos op de vuilnisbelt van ons leven is geweest: De Spotify Maxazine België Playlist.

Ook deze week is deze weer frisser en kleurrijker dan ooit tevoren. Je bent in een keer weer lekker bij en de komende week ziet er weer fris en fruitig uit. Ga maar eens lekker chillen met de lijst op je koptelefoon. Deze week nieuw werk van onder andere Stomae, PINGPONGCLUB, Glitterpaard, The Me In You, Delv!s en heel veel anderen. Lekker lijstje!

Deel: