De sympathieke Basil Babychan is terug met zijn nieuwe single. Speciaal voor Kerst heeft Babychan gekozen om een covermedley uit te brengen van de betere kersthits, ‘Carol of the Bells’ en ‘Silent Night’. Samengebracht in het neoklassieke ‘This is Christmas’. Op de inmiddels van hem bekende wijze brengt de muzikant zijn positieve muziek over het web.

Basil verzamelt steeds meer aandacht met zijn muziek en omarmt zijn kansen en verkent de open weg die voor hem ligt. Met zijn debuut ‘Shadows Dance’ en het succes van zijn 2020 EP ‘accidentally INCorporated’ en zijn vorige singles ‘Transient’ en ‘Phantasm’ heeft Babychan een sterke basis gelegd voor zijn kerstsingle. Door zijn unieke muzikale concepten en songstructuren te combineren, wordt Basil’s neoklassieke muziek als hybride van klassieke stijlen in combinatie met moderne orkestrale en elektronische thema’s tentoongesteld. Het resultaat zijn inspirerende melodieën; liederen van vrede, reflecties, liefde en geluk. Muziek voor de ziel.​

Basil creëert full-length multi-timbre bevattende stukken, rijk aan een dynamische aanwezigheid. Met overtreffende instrumentatie zorgt Basil’s effectieve gebruik van harmonie ervoor dat zijn melodieën inspiratie en innerlijke helderheid opwekken. Hij jaagt dit talent na met wekelijkse ‘Melodic Messages’ waar hij zijn muzikale ideeën deelt. Zijn kerstsingle ‘This is Christmas’ is een perfecte samensmelting van kerstklassiekers in neoklassieke muziek met een filmische afdronk.

Deel: