Hoe kan het toch dat we in de liefde steeds dezelfde fouten maken? Op zijn nieuwe album ‘Slecht Alleen’ componeert Kubilay Kaya, de zanger achter Kayaman en oud producer van onder anderen Ali B., het antwoord op deze vraag. Het resultaat is een eigenwijs avontuur over de rafelige paden van de liefde. Op 7 januari brengt Kaya ‘Slecht Alleen’ uit, gevolgd door een officiële releasetour.

Een romantische tune over een zoekgeraakte winterjas. Een hartverscheurende noodkreet over een ex. Eindeloze bewondering voor de kracht van een geliefde. Op ‘Slecht Alleen’ stopt Kubilay Kaya op de ontelbare stations van de liefde. Met zijn muziek en thematiek vangt Kaya de pure verwondering en ook de onwetendheid. Hoe je alsnog bevestiging vindt in jezelf en het leven accepteert in al zijn bekende patronen, pieken en dalen. En ook hoe je voldoening en wijsheid kunt vinden binnen de vluchtroutes van het bestaan.

“Ik vang met mijn muziek de pure verwondering en ook de onwetendheid. Hoe je alsnog bevestiging vindt in jezelf en het leven accepteert in al zijn bekende patronen, pieken en dalen. En ook hoe je voldoening en wijsheid kunt vinden binnen de vluchtroutes van het bestaan.”, aldus Kubilay Kaya.

Na de eerdere singlereleases van ‘Kon ik maar jou zijn’ en ‘Gouden Vrouw’ wacht 7 januari de release van het volledige album. Kaya trapt kort daarna af met een tour langs vier venues: Gebouw-T, Paradiso, TivoliVredenburg en PAARD. Paradiso wordt het podium voor de officiële release party.

Releasetour 2022:

13 februari: Bergen op Zoom, Gebouw T
20 februari: Amsterdam, Paradiso
24 februari: Utrecht, TivoliVredenburg
27 februari: Den Haag, Paard

Deel: