Een iconische naam in de Nederlandse jazzwereld. De Dutch Swing College Band, die op bevrijdingsdag in 1945 werd opgericht, wordt nog steeds gezien als het visitekaartje van de Nederlandse jazz en de belangrijkste vertegenwoordiger van de Europese ‘classic jazz’. Ze traden door de jaren heen op tijdens jazzfestivals over de hele wereld, brachten meer dan 150 albums uit en speelden samen met de grote sterren uit de Nederlandse jazzgeschiedenis, zoals Rita Reys.

De huidige zes leden doken in 2020 in de studio en namen hun jubileumalbum ‘Dutch Swing College Band 75′ op, met titels als Lulu’s Back In Town’, ‘Tiger Rag’ en ‘The Mooch’. Het album komt op 17 december uit in de CD-box ‘The Legendary Albums And More’, die ook vijf heruitgaves van de legendarische jazzband bevat. Het betreft de albums ‘Swing College At Home’, ‘The Band’s Best’, ‘At The Sportpalast Berlin’, ‘Jazz Sir – That’s our Baby’ (met Rita Reys) en ‘Live Party!’.

Het gerenommeerde jazzgezelschap gaat in 2022 weer op wereldtournee en daarbij treden ze op in Duitsland, Zwitserland, Thailand en Denemarken. En natuurlijk worden er ook weer Nederlandse theaters aangedaan, waarbij ze optreden samen met internationale gastartiesten.

Deel: