Muzikanten Robin Kester en Kaap brengen, ter gelegenheid van het vijfendertigjarig bestaan van poppodium EKKO, twee tracks uit, Sliding Door en Sun. De opnames zijn voortgekomen uit een residentieproject van het Utrechtse poppodium.

EKKO vroeg een vijftal muzikanten, waaronder Robin Kester, zich drie dagen in de zaal terug te trekken met een andere muzikant om samen aan nieuwe muziek te werken. Indie-muzikant Kester koos voor een samenwerking met Robbert van der Bildt, die onder de naam Kaap electronica maakt.

De driedaagse creatieve vrijbrief leidde tot een tweetal hypnotiserende, nachtelijke indielectro tracks onder de naam Kaap & Kester, waarvan Sliding Door en Sun vandaag gepresenteerd worden.

De komende weken releast EKKO nog meer singles met de samenwerkingen tussen Jameszoo & Niels Broos, Gita Buhari & Fabrik, Mucky & Raven Artson en Rats on Rafts & Palmbomen. Het residentieproject komt met een mini-docu van elk project en uiteindelijk verschijnen alle singles begin volgend jaar op een compilatie-vinyl.

Deel: