Van Ekko tot TivoliVredenburg, van de Ziggo Dome tot Johan Cruijff ArenA: in zijn vijftienjarige bestaan groeide Kensington uit tot een van de grotere bands van Nederland. Met name de Ziggo Dome werd in de loop der jaren de tweede huiskamer van de band met vele uitverkochte concertreeksen. Na 15 jaar is het voor frontman Eloi Youssef echter genoeg geweest en stapt de zanger uit de band. Op 3 en 4 september 2022 speelt Kensington zijn laatste shows in de huidige bezetting.

“Na bijna 15 jaar samen Kensin­gton te zijn, moeten we helaas aankondigen dat Eloi eind volgende zomer (2022) de band zal verlaten. Alle nog geplande optredens gaan door en we spelen onze laatste shows samen op 3 en 4 september in de Ziggo Dome, Amsterdam. Er is geen ruzie of onenigheid, maar wel een verschil in toekomstvisie. Jan, Casper en Niles willen nog steeds hun leven aan Kensington wijden, Eloi wil dit niet langer.”, aldus de band.

Wat dit verder voor de toekomst van Kensington betekent weten de mannen op dit moment nog niet. Jan Haker, Casper Starreveld en Niles Vandenberg zullen in de loop van de tijd hier een nieuwe vorm voor zoeken. Kensington trad ondermeer op als voorprogramma voo Razorlight, My Chemical Romance, en The Wombats maar trad al jaren op als hoofdprogramma op alle grote festivals in Nederland. De band was sinds 2005 bijeen en scoorde hits als ‘Home Again’, ‘Uncharted’, ‘Heading Up High’ en ‘War’. De Utrechtse band maakte 5 studio albums en een live album en komt over 2 weken met een ‘Unplugged’ album.

Door de jaren heen speelde de band honderden concerten in Nederland, maar ook in het verre buitenland. De band is naast Nederland ook populair in België en Duitsland, tourde door heel Europa en speelde tweemaal in Indonesië. Vorige week stond de band nog op het podium van de Lotto Arena in Antwerpen. Ook trad de band op tijdens de ‘Armin Only’-tour van Armin van Buuren. Tot nu toe stond de band al 18 keer in Ziggo Dome in Amsterdam, alsmede 19 keer tijdens Vrienden van Amstel Live! in Ahoy in Rotterdam. Ook was Kensington een vaste gast op festivals als Paaspop en trad de band driemaal op tijdens Pinkpop, in Landgraaf.



Deel: