De Effenaar bestaat 50 jaar en dat is een feestje waard. Een groot feest, want in die 50 jaar van bestaan heeft de Eindhovense zaal zich genesteld tussen de topzalen van Nederland. Met vele duizenden topconcerten heeft de Effenaar zich bewezen en hoe anders dan een groots festival zou een prachtig eerbetoon zijn aan die 50 jaar. Drie dagen feest, dik verdiend. Helaas gooide een inmiddels bekend virus roet in het eten en de onzekerheden met het feit dat er nog steeds een curfew op de festival dagen zat, deed de Effenaar besluiten het 50-jarige bestaan wat kleiner te vieren en aanstaande mei nogmaals over te doen, als alle maatregelen hopelijk zijn verdwenen, op 13-14-15 mei 2022.

De zondag van het oorspronkelijke weekend bleef staan en zorgde voor een iets bescheidener, maar desalniettemin toch geweldig feest, wat de Effenaar zoals altijd tot in de puntjes had verzorgd. Zondag werd er keihard gefeest op de beste NL pop en hiphop, Superstijl en meer. Met optredens als Froukje, Goldband, Jebroer, Joost, Mr. Polska, Sef, Stikstof, Superstijl, Alberta Balsam, Antoon, Hang Chow Crow, Mooikaap Maaikel, Stippenlift, TWR72, Handshake dj team, Hank Long en Henk de Hype zette de Effenaar een druk programma neer. Ook Merol zou komen, maar moest op het laatste moment afzeggen. Jammer, maar vast en zeker komt de populaire zangeres snel terug naar de Eindhovense zaal.

Waar we doorgaans nooit een overkill aan foto’s plaatsen, vonden we bij Maxazine dat beelden bij zo’n jubileum meer zouden zeggen dan woorden, en maakten we voor de jarige Effenaar graag een uitzondering. Fotografe Armelle van Helden maakte bij de Effenaar de volgende sfeerimpressie:

Deel: