De uit San Jose, Californië afkomstige Tommy Castro is in zijn decennialange carrière een vaste waarde geworden in het internationale blues circuit. Na jarenlang in allerlei bands te hebben opgetreden kwam in 1994 zijn debuutalbum uit. Inmiddels zijn we een kleine dertig jaar en zestien cd’s verder en blijft de 66-jarige druk bezig.

Onlangs verscheen op het Alligator-label zijn nieuwe album, getiteld ‘Tommy Castro Presents: A Bluesman Came To Town’. Gedurende dertien nummers vertelt Castro het imaginaire, doch realistisch aandoende verhaal over een bluesman. Van zijn jeugd op de boerderij van zijn ouders totdat hij na een bezoek van een blues artiest in de plaatselijke kroeg ook werd geïnfecteerd door het blues virus en ook bluesman wordt. De dertien nummers zijn geschreven door Castro met hulp van onder meer Tom Hambridge, die ook de drums bespeelt. Verder wordt hij begeleid door Rob McNelley (gitaar), Tommy MacDonald (bas) en Kevin McKendree (toetsen).

Tommy Castro vertelt hier een mooi vertelt van hoop, verwachting, verleiding en teleurstelling, een zoektocht naar iets dat de protagonist eigenlijk al op de boerderij van zijn ouders had. Een zeer fraai verhaal verpakt in dertiende mooie nummers. Hoogtepunten zijn wat mij betreft het titelnummer ‘A Bluesman Came To Town’, het gospelachtige ‘Child Don’t Go’, het stevige ‘I Got Burned’ en de prachtige slowblues ‘Blues Prisoner’. Een prachtige blues album met een geloofwaardig verhaal, want als iemand weet hoe het leven een rondreizend muzikant eruit ziet dan is Tommy Castro het wel. Top! (8/10) (Alligator Records)

Deel: