Ondanks de wereldwijde bekendheid is Bingo Players gewoon een Nederlandse dance-act. Oorspronkelijk gestart een duo in 2006, moest Maarten Hoogstraten vanaf eind 2013 noodgedwongen door als solo-act. Bingo Player Paul Bäumer overleed eind 2013 te vroeg, aan kanker. De Bingo Players kwamen net daarvoor nog uit hun roes, nadat ze in de zomer van 2011 een megahit scoorden met het nummer ‘Cry (Just A Little)’, gevolgd door ‘Don’t Blame The Party (Mode)’ in 2012. En nu is Bingo Players terug met ‘Holiday’, dat werd opgenomen met Oomloud en Séb Mont.

“De afgelopen 18 maanden waren voor de meesten van ons moeilijk”, aldus Bingo Players. “De wereld is op veel manieren veranderd, we zijn meer geïsoleerd dan ooit en velen hebben tijd gemist om weg te zijn met vrienden en familie. Ik wilde het jaar afsluiten met ‘Holiday’, een track die opbeurend is en een positieve vibe en boodschap heeft. Of je nu op vakantie gaat of Kerst, Chanoeka, Diwali, Kwanzaa of een andere wintervakantie viert, je kunt ontspannen met dit leuke deuntje.”

Dat deuntje is een belangrijke track voor Bingo Players, net als een heleboel andere tracks die zijn uitgekomen onder die naam. Met gemiddeld meer dan 3 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify heeft vrijwel iedereen ooit een nummer van Bingo Players gehoord, maar het zijn vaak net niet de hits die zo kenmerkend zijn voor een artiest. De hits worden gekozen in samenwerking met het label, terwijl de artiest vaak net een aantal andere tracks tot zijn eigen muzikale footprint vindt horen. Maxazine vroeg daarom aan Bingo Players zelf wat de tracks zijn die het meest kenmerkend zijn voor Bingo Players zelf. De enige echte manier om de artiest beter te leren kennen aan de hand van zijn eigen muziek.

Deel: